Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Kapelconcert

16 februari | 20:00 - 21:00

€10

Het Wohltemperiertes Klavier van Johann Sebastian Bach is een muzikale bijbel waarin de hele menselijke gevoelswereld te vinden is”, aldus filosoof Jos Kessels in zijn nieuwe boek Het welgetemperde gemoed. Hierin analyseert hij de muziek van Bachs Wohltemperiertes Klavier en verbindt die aan zijn eigen levensverhaal. Op zaterdag 16 februari speelt Bas de Vroome op het fraaie Zwaal-klavecimbel in de kapel van de Oude Kerk de twee d-moll Preludes en Fuga’s uit beide boeken. Daarnaast speelt als gast de talentvolle Spaanse Maria Polo Garcia de prachtige tweede cellosuite van Bach. Beide musici werken ook samen: in de tweede Sonate van Antonio Vivaldi RV 41 voor cello en basso continuo en in het zesde Concertino van de onbekende Matteo Zocarini. Een werk van de 17e eeuwse componist Abraham van den Kerckhoven completeert het geheel: Bas de Vroome voert zijn Fantasie in d op het kistorgel uit.

Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is open om 19:30 uur. Door een beperkt aantal plaatsen gelieve te reserveren via secretarisskd@gmail.com, of via het contactformulier te vinden onder menu>contact.

 

PROGRAMMA

 

Concertino 6 in Do maggiore                                    Matteo Zocarini (18e eeuw)

 • Allegro
 • Andante
 • Allegro

 

Präludium und Fuge in d-moll BWV 851                 Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 

Präludium und Fuge in a-moll BWV 895                 Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 

Präludium und Fuge in d-moll BWV 875                 Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 

Suite 2 in d-moll BWV 1008                                       Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 • Prelude
 • Allemande
 • Courante
 • Sarabande
 • Gigue

 

Fantasia in d                                                                Abraham van den Kerckhoven (1618-1701)

 

Sonata 2 in Fa maggiore RV 41                                Antonio Vivaldi (1678-1741)

 • Largo
 • Allegro
 • Largo
 • Allegro

MUSICI

 

Maria Polo

Maria Polo is geboren in Granada (1995) en toonde al op jonge leeftijd grote liefde voor muziek en in het bijzonder voor de cello. Na haar bachelor in 2017 in haar geboorteplaats te hebben afgerond, vertrok zij naar Rotterdam waar ze studeerde bij professor Herre-Jan Stegenga. Momenteel studeert ze voor haar masterdiploma.

In haar Rotterdamse tijd ontwikkelde Maria een grote passie voor kamermuziek. Ze is lid van het Desiderio Trio en het Serioso Quartet, ensembles die zowel nationaal als internationaal grote bekendheid genieten en concerteren op grote podia zoals Fex, het Storioni Festival en het Chamber Festval (Rotterdams Philharmonisch Orkest). Het Desiderio Trio was tevens finalist in de Grote kamermuziekprijs 2018. Naast haar verbondenheid met deze ensembles en activiteiten was en is Maria lid van meerdere nationale orkesten zoals het Youth Andalusian Orchestra, Youth Grandana Symphony Orchestra, Granada University Orchestra en het Gustav Mahler Jugendorchester. Momenteel maakt Maria deel uit van het Orquesta Sinfónica de Navarre in Spanje. De laatste jaren volgde zij masterclasses bij Jeroen den Herder, Angel Luis Quintana en Suzane Stefanovic.

 

Bas de Vroome

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Con­servatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cumlaude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgel-concoursen o.a te De­venter, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het tweede internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regel­matig bij concoursen.

Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse. Bas de Vroome is als  organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde hij de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel.

Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, AartBergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.

Recentelijk behaalde Bas de Vroome zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bas de Vroome is als adviseur verbonden aan de Stichting Kerkconcerten Delft.

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps