Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerserie-Orgelconcert

1 augustus | 20:00 - 21:00

€8

PROGRAMMA

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

  • Prelude, Trio & Fugue in Bes,  BWV 545b (Benjamin Cooke manuscript

    – Prelude (transpositie van het Preludium in C  BWV 545)

    – Adagio (componist onbekend)

    – Trio (bewerking van het laatste deel  van de Sonate in g voor viola da

      gamba en klavecimbel  BWV 1029)

    – Tutti (componist onbekend)

    – Fuga (tranpositie van de Fuga in C BWV 545)

 

Charles-Marie Widor (1845-1937)

  • Deel 4 uit Symphonie VII Op. 42                        

 

Petr Eben (1929-2007

  • Moto Ostinato uit Sonntagsmusik

 

Calliope Tsoupaki (geb. 1963)

  • Pour Notre-Dame

      

Peter Planyavsky (geb. 1947)

  • Perpetuum Mobile

 

Frank Martin (1890-1974)

  • Agnus Dei

 

Milos Sokola (1913-1976)

  • Passacaglia quasi Toccata na téma BACH

 

MUSICUS

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek. Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Zij vormt duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers en een vierhandig duo met Christine Kamp.

Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo, Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble. Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in de OLV-kathedraal van Antwerpen. Bijzondere producties waar ze haar medewerking aan verleende waren o.a.  het muziektheaterprogramma Liefde op de Schop met Cecile Roovers en Verele Vorstman(filmmaakster), de dansvoorstelling Pulse in het Orgelpark op muziek van Ligeti, de première van het Fukushima requiem van Zsigmond Szathmáry tijdens het openingsconcert  van het Internationaal Orgelfestival Haarlem, het minimal music concert Landscape in sound en de muziekvoorstelling Luther van Boudewijn Tarenskeen voor bariton, koor Cappella Amsterdam en orgel.

Afgelopen najaar ging de nieuwe kindervoorstelling ‘voor het slapen gaan’ van Cecile Roovers(zang) en Gerrie Meijers(orgel) in première in de St. Servaas Basiliek van Maastricht en in februari van dit jaar maakte ze samen met de Lichtbende de muziekproductie ‘Messiaen’ op speciaal verzoek van het Orgelpark.

Gegevens

Datum:
1 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps