Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert – Finalisten Ambitus Orgelconcours

20 september | 20:00 - 21:00

Gratis

Geniet van een uniek concert dat verzorgd wordt door de finalisten van het Ambitus Orgelconcours 2019! Bij dit concert zal het prachtige Bätz-orgel van de Nieuwe Kerk zowel solo als samen met koperblazers en slagwerk in al haar veelzijdigheid schitteren.

OVER AMBITUS

Het Ambitus Orgelconcours is een initiatief van de Ambitus foundation en wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Codarts Rotterdam – het Rotterdams conservatorium – dat dit jaar onder meer verschillende masterclasses voor deelnemende musici verzorgd. Met dit concours wil de organisatie jonge organisten in binnen- en buitenland de kans geven hun muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Evenals bij de voorgaande editie wordt het deelnemersveld verdeeld in een drietal categorieën:  (A) jongeren tot 15 jaar, (B) amateurs van 15-20 jaar en (C) conservatoriumstudenten.

Voor meer informatie, zie www.ambitusfoundation.org

MUSICI

De drie finalisten van het Ambitus concours (categorie C) die de muziek van dit concert zullen verzorgen zijn Francesca Ajossa, Rik Melissant en Diederik Blankesteijn.

Francesca Ajossa (1999)

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Melissant (1999) studeerde vanaf zijn 12e jaar orgel bij Paul Kieviet (Middelharnis) bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.

Sinds maart 2017 heeft hij lessen gevolgd bij Ben van Oosten (Den Haag). Daarnaast volgde hij vanaf het najaar van 2017 lessen improvisatie bij Sander van den Houten (Den Haag).

Rik Melissant won diverse 1e prijzen op verschillende concoursen waaronder het Ambitus Orgelconcours (Haarlem, juni 2017). Ook heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Arjen Leistra (Schiedam), Maurice Clement (Diekirch, Luxemburg). Verder heeft hij lessen gevolgd bij Hayo Boerema (Rotterdam) en Gerben Budding (Gouda). Ter voorbereiding op verschillende concoursen heeft Rik lessen gevolgd bij Adriaan Hoek (Krimpen aan den IJssel). In de zomer van 2018 en 2019 kreeg hij een privé-masterclass van Thomas Ospital (Parijs, Frankrijk).

Vanaf september 2018 studeert hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zijn hoofdvakdocenten zijn Bas de Vroome (Delft) en Ben van Oosten (Den Haag). Bijvaklessen volgt hij bij Sara Gutiérrez Redondo (Valladolid, Spanje).

Diederik Blankesteijn kreeg orgelles van Willem van Twillert en begon daarna zijn conservatoriumstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jacques van Oortmerssen. Momenteel studeert hij daar bij Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Louis Robilliard, Olivier Latry, Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Lessen basso continuo en improvisatie volgde hij bij Miklós Spányi. Hij volgde ook nog klavichordlessen bij Menno van Delft en pianolessen bij Frank Peters en Wouter Bergenhuizen.

Diederik won prijzen op verschillende concoursen en is kerkorganist van o.a. de Grote Kerk in Nijkerk.

 

 

 

 

PROGRAMMA

Gedetailleerde informatie over de programmering van dit concert volgt z.s.m.

 

OVERIGE INFORMATIE

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Kerkconcerten Delft en is mede mogelijk gemaakt door sponsering van de Rabobank ten bevordering van maatschappelijke en culturele projecten. Toegang tot het concert is gratis.

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps