Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerserie-Afsluitingsconcert

29 augustus | 20:00 - 21:15

€15

PROGRAMMA

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Orkestsuite 2 h-moll BWV 1067
 Ouverture
 Rondeau
 Sarabande
 Bourrée 1/2
 Polonaise/Double
 Menuet
 Badinerie

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Prélude uit Cellosuite 2 d-moll BWV 1008

Antonio Vivaldi (1678-1741)
Concerto in Re Maggiore “Il Gardellino” opus 10/3 RV 428
 Allegro
 Cantabile
 Allegro

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Hallenser Sonate 2 e-moll HWV 375
 Adagio
 Allegro
 Grave
 Minuet

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Brandenburgs Concert 5 D-dur BWV 1050
 Allegro
 Affettuoso
 Allegro

MUSICI

Het Aperto-ensemble – opgericht in 2015 – bestaat uit getalenteerde musici die zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband hun sporen reeds verdiend hebben.

Aperto betekent geopend/open, wat in dit verband wil zeggen dat het ensemble zich ook geregeld buiten de gebaande wegen begeeft en zich niet beperkt tot alleen klassiek repertoire. Daarnaast geeft de naam aan dat het ensemble niet vast zit aan een bepaald aantal leden, maar dat de bezetting per project of concert kan variëren. Het Aperto-ensemble is van alle stijlen thuis en laat haar veelzijdigheid graag horen. Zo heeft het Aperto-ensemble onder andere een project gedaan met medewerking van top-harpiste Miriam Overlach. In dit programma was veelal repertoire te vinden uit de romantiek en impressionisme (Cras, Francaix en Bartók) waarin duidelijke volksinvloeden te vinden waren, welke  de componist hebben geïnspireerd.

Deelnemende Musici:

  • Marjolein de Wit – Fluit
  • Marieke de Bruijn – Viool 1
  • Mariëlle Ponsen – Viool 2
  • Marijke Schaap – Altviool
  • Roosmarij Cooiman – Cello
  • Jeroen Rekké – Contrabas

 

Bas de Vroome (*1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde.

Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regelmatig bij concoursen. Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen.

Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft.

Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.  Recentelijk behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Gegevens

Datum:
29 augustus
Tijd:
20:00 - 21:15
Kosten:
€15

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps