Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerserie-Ensemble

18 juli | 20:00 - 21:00

€10

PROGRAMMA

Heinrich Schütz (1585-1627)

Kleine geistliche Konzerte I

O süsser, o freundlicher, o gütiger Herr Jesu Christe

 

Tobias Hume ca. (1569-1645)

Captaine Hume’s Pavan

 

Arcangelo Corelli (1653-1713)

Sonate in F maggiore opus 5/10

  • Preludio
  • Allemanda
  • Sarabanda
  • Gavotta
  • Giga

 

Georg Friedrich Händel 1685-1759

Figlio d’alto speranze

 

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Fantasia C-dur

 

Carl Friedrich Abel (1723-1787)

Sonate G-dur

  • Allegro
  • Adagio
  • Minuetto

 

Dietrich Buxtehude ca. (1637-1707)

Singet dem Herrn ein neues Lied

 

Johann Sebastian Bach

Uit Partita d-moll BWV 1004:

Allemanda

 

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Erwachtet zum Kriegen

 

Joseph Haydn (1732-1809)

150 Scottish Songs

O’er Bogie

MUSICI

Bas de Vroome (*1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde.

Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regelmatig bij concoursen.  Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen.

Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft.

Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. Recentelijk behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses bij o.a. Bernard Greenhouse en Zara Nelsova. Ook maakte zij deel uit van diverse internationale jeugdorkesten. Na haar studie verdiepte zij zich in het spelen van barokmuziek en volgde onder andere lessen bij Lucia Swarts.
Lotte remplaceerde regelmatig in de diverse beroepsorkesten en -ensembles zoals Amsterdam Sinfonietta, het Schönberg Ensemble, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Bachorkest. Zij soleerde bij verschillende amateurorkesten in celloconcerten van o.a. Haydn, Brahms en Schumann.

Momenteel concentreert zij zich, naast haar werk als cello- en kamermuziekdocent, voornamelijk op het spelen van barokmuziek en (hedendaagse) kamermuziek. Als continuospeelster speelt ze zowel op ‘moderne’ als op barokcello.

Zij is oprichter en artistiek coördinator van ensemble Camerata Delft, dat zich concentreert op oude (en nieuwe) muziek in kleine bezetting (www.cameratadelft.nl). Sinds 2015 speelt ze naast cello en barokcello ook viola da gamba, waarvoor zij lessen volgt bij Ralph Rousseau Meulenbroeks.

 

Joena van Stokkum (*1994) is geboren in Delft. Op 8-jarige leeftijd begon zij met koorzingen in het toenmalige Zangschool Zuid-Holland, nu bekend als Academy of Vocal Arts. Hier heeft zij klassieke muziek gezongen in de verschillende koren onder de begeleiding van Marijke van Klaveren en Silvère van Lieshout. Met het kinderkoor is heeft zij op jonge leeftijd opgetreden op internationale koorfestivals, en deelgenomen aan het Koninginnedagconcert. Haar liefde voor klassieke muziek is hier opgebloeid, waarna zij op 16-jarige leeftijd besloot zangles te volgen bij Djoke Winkler-Prins ter voorbereiding voor het conservatorium. Joena is in 2013 aangenomen bij het conservatorium (Codarts) in Rotterdam voor de hoofdvakopleiding klassieke zang. Zij zit hier in haar derde jaar. Ze werkt met haar hoofdvakdocent Frans Huijts, en heeft onder andere lessen gevolgd bij Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Charlotte Riedijk, Cora Peeters en Claron Mcfadden. Daarnaast zingt ze in het Codarts Chamber Choir, onder leiding van Wiecher Mandemaker, en heeft hiermee onder andere opgetreden met het BBC Symphony Orchestra en Il Giardino Armonico.

 

Hester Verhoeff

 

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps