Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerserie-Orgelconcert

15 augustus | 20:00 - 21:00

€10

PROGRAMMA

Jan Zwart 1877-1937
Fantasie over Psalm 24 vers 4: “Verhoogt, o poorten, nu den boog”

Hubert Parry 1848-1918
Choral Prelude on “Rockingham”
Choral Prelude on “Eventide”

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Sonate 1 Es-dur BWV 525
 Allegro moderato
 Adagio
 Allegro

Denis Bédard geb. 1950
Uit “Suite Romantique”: Final-Toccata

Georg Friedrich Händel 1685-1759
Orgelconcert in F Opus 4/4 HWV 292
 Allegro
 Andante
 Adagio
 Allegro

Hendrik Andriessen 1892-1981
Deuxième Choral

Feike Asma 1912-1984
Verlosser, Vriend, Gij hoop en lust
Jezus is mijn toeverlaat
Psalm 138: ‘k Zal met mijn ganse hart Uw eer vermelden Heer; U dank bewijzen

MUSICI

Bas de Vroome (*1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde.

Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regelmatig bij concoursen. Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen.

Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft.

Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. Recentelijk behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel “Master of Music”. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag (heruitgave op CD in 2018), gevolgd door 11 cd’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Joriskerk Amersfoort (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

Gegevens

Datum:
15 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps