ORGELBESPELINGEN

Bent u organist en wilt u zelf ervaren hoe het is om het imposante, 48 stemmen tellende, Bätz-orgel van de Nieuwe Kerk of het grote romantische orgel van de Oude Kerk te bespelen? Het kan!

Stichting Kerkconcerten Delft organiseert meerdere keren per jaar een moment waarop organisten, die aangegeven hebben graag een keer achter de Delftse speeltafels te willen kruipen, in de Oude of Nieuwe Kerk hun kunsten kunnen vertonen.

Kosten voor deze activiteit bedragen €25 per uur, en zijn bestemd voor het onderhoud van de orgels in de Oude kerk en de Nieuwe kerk. Het orgel in de Nieuwe Kerk is recentelijk gerestaureerd, maar het Bätz-Witte orgel in de Oude Kerk  heeft een aantal onderhoudspunten waar dit jaar ongeveer € 10.000,-  voor nodig is.

Momenteel staat nog niet vast wanneer de orgelbespelingen plaats vinden. Stichting Kerkconcerten Delft streeft ernaar een aantal momenten in te plannen in de maand oktober. Wel staat vast dat deze momenten in de avond plaats vinden, omdat de Delftse kerken overdag geopend zijn voor publiek. Voor meer informatie of aanmeldingen, neem contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, of via secretarisskd@gmail.com

 

 
ONZE SPONSORS