Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cd-presentatieconcert

11 januari 2020 | 20:00 - 21:30

Gratis

PROGRAMMA

Woord van welkom vanuit Stichting Kerkconcerten Delft, de initiatiefnemer van de te presenteren cd.

 

In dir ist Freude BWV615

Hark! the Echoing Air Z.629

Ouverture opus 150/6 Adagio en Fuge

Psalm 126 (1945)

Miroir

J.S. Bach (1685-1750)

Henry Purcell (1659-1695)

Josef Rheinberger (1839-1901)

Adriaan C. Schuurman (1904-1998)

Ad Wammes (1953-heden)

Bas de Vroome

Bas de Vroome en Karin Timmerman

Bas de Vroome en Marijke Schaap

Bas de Vroome en Karin Timmerman

Adriaan Hoek

Cd-presentatie door Bas de Vroome. De eerste cd zal worden uitgereikt aan mevr. I. Zeper, hoofd Klassieke Muziek aan Codarts en mevr. M. van Bijsterveldt, burgemeester van Delft.

 

Choralphantasie”Ein feste Burg ist unser Gott”, Opus 27

Max Reger (1873-1816)
Adriaan Hoek

Ontmoeting met de musici onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens zal de cd verkoop starten.

 

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel. Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten. Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.

 

De Nederlandse violiste/altvioliste Marijke Schaap (1989) is een veelzijdig musicus. Haar repertoire bestrijkt twee instrumenten en reikt van barok tot modern. Marijke speelt in orkesten als het DoelenEnsemble, Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein en de Laurenscantorij Rotterdam, en is sinds 2008 concertmeester bij vele ensembles – waaronder het DUDOK Ensemble Hilversum en het AGB Kamerorkest – en aanvoerder altviool. Ze viel in bij Insomnio, werkte met onder meer Yannick Nézet-Séguin, Gordan Nikolić en Etienne Siebens (Nationaal JeugdOrkest), maakte CD-, radio- en tv-opnamen met de orkesten en tourde door Europa en China. Ze geeft regelmatig kamermuziek- en soloconcerten (de Doelen Rotterdam, Dr. Anton Philipszaal Den Haag) met viool en alt – soms gecombineerd in hetzelfde concert – en speelt veel samen met o.m. Bas de Vroome, met wie ze in september 2019 een CD opnam. Ze soleerde verschillende keren met het koperkwintet van het Residentie Orkest, werkte mee aan De Vrienden van Amstel LIVE! 2015 en speelde met het Bach Quartet live in Opium op Radio 4. Sinds september 2014 heeft ze aan de Nieuwe Muziekschool Alphen een uitgebreide viool- en altklas. Marijke studeerde bij Ellen Sielcken en Hans Scheepers, András Czifra (bachelor viool) en Gijs Kramers (altviool), en behaalde in januari 2017 haar master viool en altviool aan Codarts Rotterdam bij Benzion Shamir en Gijs Kramers. Ze nam deel aan concoursen en volgde lessen/masterclasses bij o.m. Christian Tetzlaff, Louis Andriessen, Daan Manneke, Ilya Grubert, Cécile Huijnen, het Ruysdael Kwartet en Walter Reiter (barok). Ondertussen rondde ze een bachelor Italiaanse Taal en Cultuur af aan de Universiteit Leiden. Marijke is dol op moderne muziek en werkt samen met Donemuscomponisten aan het uitgeven en uitvoeren van hun stukken, in programma’s waarin ze haar vakgebieden bij elkaar brengt. In januari 2020 gaat ze op tournee met het European Union Chamber Orchestra. Sinds juli 2019 bespeelt zij een Italiaanse viool uit 1638; haar Zweedse altviool uit 1895 is gebouwd door Robert Paulus.

 

Karin Timmerman volgde haar passie om te zingen door een Bachelor-opleiding aan de Kwantlen Polytechnic University in Canada. Karin heeft met zangdocenten Henk Neven, Alison Nystrom, en Gail Suderman gestudeerd. Ze ontving eerste prijzen bij verschillende concoursen en festivals waaronder het Kiwanis Fraser Valley International Music Festival en het NATS Vancover Chapter Songfest in Canada en als finalist in de Prix d’Harmonie Rotterdam waar ze Publieksprijs won. Met veel success zong ze de hoofdrollen Fiordiligi en Cleopatra in de Codarts Opera-producties van Così fan Tutte (Mozart) en Giulio Cesare(Händel). In 2017 zong ze de rol van Eurilla in Orlando Paladino (Haydn) in het Mozarteum in Salzburg, Oosterijk. Naast haar podiumuitvoering heeft Karin een uitgebreid concertrepertoire variërend van: Bach’s Matthäus Passion, Händels Messiah, Vivaldi’s Gloria tot Ravel’s Shéhérazade. In 2019 sloot Karin haar masteropleiding cum laude aan het Codarts Rotterdams Conservatorium af.

 

 

Federico Altare is deze avond helaas verhinderd. Wij willen Federico bedanken voor het vakkundige spel, waarvan u notie kunt nemen met de recentelijk opgenomen cd.

Federico Altare is geboren in Turijn, hier studeerde hij privé bij M G.Tuninettien M ° D.Putrino. Vervolgens ging hij naar het Conservatorium “G.Cantelli” in Novara, waar hij Cum Laude afstudeerde met maximaal reultaat onder leiding van G. Biocotino. Momenteel studeert Federico aan het Rotterdams Conservatorium, bij J. Hurel, J. Moulin en W. Steinmann. Hij nam actief deel aan de Academie “La Chigiana” in Siena met P. Gallois, waar hij het diploma van verdienste ontving, en in verschillende masterclasses (Paolo Taballione, Andrea Manco, Michel Moragues). Federico is momenteel in de positie van Academist van het Rotterdams Philharmonisch orkest (RPhO) en hij is solofluitist van het Nederlands jeugdorkest (NJO). Hij trad op in verschillende beroemde zalen in Europa (zoals Musikverein in Wenen en de Doelen in Rotterdam) onder dirigenten als Gustavo Gimeno, Edo de Waart, Wayne Marshall en Michel Plasson. Federico verscheen als solist bij Codarts Percussion Ensemble en Pequenas Huellas Orchestra. Hij was prijswinnaar op Chieri International Youth Competition, in Città di Giussano.

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert vangt om 20:00 uur aan en is gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage). Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop van het concert is er gelegenheid om met de musici na te genieten en word u de mogelijkheid geboden de cd aan te schaffen tegen een prijs van 15 euro.

Gegevens

Datum:
11 januari 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps