Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert met twee orgels – Wibren Jonkers & Gertine Hoefnagel

16 augustus | 20:00 - 21:00

€15,00

 

 

PROGRAMMA

Twee orgels (Noordbeukorgel en hoofdorgel) 

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Concerto d-Moll, HWV 309 (op. 7/4)

– Adagio

– Allegro ma non troppo

Organo ad libitum

– Allegro

 

Hoofdorgel

Joseph Jongen (1873-1953)  arr. Gertine Hoefnagel

Pages intimes (op. 55)

– Il était une fois

– Dansez, Mizelle

– Le bon Chîval

 

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)  arr. Sybolt de Jong

Choral und Variation ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ (MWV A 7)

 

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)  arr. Alexander Därr

Vier dansen uit Suite ‘De Notenkraker’ (op. 71a)

– Dans van de Suikerfee

– Chinese dans

– Arabische dans

– Russische dans

 

Twee orgels

Bert Matter (1937)

Geef vrede, Heer, geef vrede

MUSICI

Wibren Jonkers & Gertine Hoefnagel

Wibren Jonkers (1999) is actief als concertorganist, kerkmusicus en muziekdocent. Hij studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Om zich breed te ontwikkelen als klavierspeler volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en ontving hij pianolessen van Jaap Kooi. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeerde Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter. Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Wibren is cantor van de Protestantse Gemeente Zeewolde en is als kerkorganist onder andere verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort, de kapel van het VUmc Amsterdam en als vesperorganist aan de Oude Kerk in Amsterdam. Hij geeft orgel- en pianoles, treedt op als continuospeler en begeleidt met regelmaat koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam.

Gertine Hoefnagel (1997) ontving haar eerste orgellessen van Jurriën Plender en Sander van den Houten. Ze studeerde orgel bij Bas de Vroome en Zuzana Ferjenčikova aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar ze momenteel nog koordirectie studeert bij Wiecher Mandemaker. Haar kerkmuziekstudie volgde ze bij Hanna Rijken (liturgiek), Arie Hoek (cantoraat en hymnologie) en Hayo Boerema (improvisatie). Tijdens haar studie sloot ze de bijvakken piano, basso continuo en klavecimbel af bij respectievelijk Martin Lekkerkerk en Bas de Vroome. Gertine deed mee met concoursen en behaalde de 3e prijs bij het Quintus Orgelconcours in Kampen (2018). Ze is cantrix van de Protestantse Gemeente Voorschoten en als kerkorganist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Verder is Gertine solfègedocent en repetitor van het kinder- en jeugdkoor van de Koorschool Delft. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk en is ze als orgel- en pianodocent verbonden aan de muziekscholen van Kampen en Urk.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken; zitplaatsen zijn vrij. Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
16 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje