Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Improvisatieconcert

22 juli | 20:00 - 21:00

€8

Op 22 juli 2021 zal organist Sietze de Vries een Improvisatieconcert verzorgen vanuit de Nieuwe Kerk te Delft. Sietze is een veelvuldig gevraagd musicus en staat internationaal bekend als één van de specialisten op het gebied van improvisatie in historische stijlen, waarbij in het bijzonder in de stijl van de 18e eeuw.

Reserveren voor dit concert is niet verplicht.

 

PROGRAMMA

Suite in Franse Barokstijl over Psalm 24

  • Plein jeu en taille
  • Tierce en taille
  • Basse de Trompette
  • Recit de Nasard
  • Dialogue sur les Grand Jeux

 

Fantasia in Romantische stijl over het lied ‘Toen Hij haar nacht ontbonden had’

(Lied over Maria Magdalena, melodie: Kees van Eersel)

 

Barokpartita over het lied ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’

 

Psalm 80 / ‘Victimae Paschali Laudes’ in 20ste eeuws idioom

 

Fantasia en Fuga over twee Engelse hymnes:

  • ‘All my hope on God is founded’
  • ‘Holy, Holy, Holy! Lord God Almighty’

 

MUSICUS

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie.

Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Roden Girl Choristers (Koorschool Noord Nederland). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musicus. Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

Gegevens

Datum:
22 juli
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps