Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerserie Openingsconcert

24 juni | 20:00 - 21:00

€15

Wij nodigen u van harte uit bij de opening van onze zomerserie! Op dit feestelijke concert zullen Camerata Delft en organist Adriaan Hoek meerdere concerto’s van Georg Friedrich Händel uitvoeren. Tevens zal er een prachtig werk voor orgel en strijkers van de recent overleden Nico Verrips ten gehore worden gebracht.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Via de Rabobank ClubSupport actie is er een sponsorbedrag van 584,55 euro opgehaald.

 

PROGRAMMA

meer informatie volgt z.s.m.

MUSICI

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel. Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten. Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.

 

Camerata Delft: informatie volgt.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open.

Gegevens

Datum:
24 juni
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps