Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Zomerserie Openingsconcert

24 juni | 20:00 - 21:00

€15

Wij nodigen u van harte uit bij de opening van onze zomerserie! Op dit feestelijke concert zullen kamermuziekensemble Camerata Delft en organist Adriaan Hoek een spectaculair programma uitvoeren omtrent het thema concerto’s. Zo wordt voor u uitgevoerd o.a. een groots werk voor orgel en strijkers van de recent overleden Nico Verrips, het Concerto Op. 4, No 6 van Händel, het Concerto Madrigalesco van Vivaldi en het Concerto in D minor, BWV 596 van Bach.

Opgave voor dit concert via secretarisskd@gmail.com of via het contactformulier onder ‘contact’ is verplicht i.v.m. een maximum aantal bezoekers vanwege de huidige coronamaatregelen. Wij willen u vragen om bij uw aanmelding duidelijk aan te geven met hoeveel personen u komt en uw naam te vermelden.

Let op: alle kaarten voor dit concert zijn inmiddels verkocht!

Echter, weet u dat u dit concert ook per livestream kunt bekijken? Dat kan via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=0ZCEU0ikQKE&feature=youtu.be

 

Wij willen de volgende partijen nadrukkelijk benoemen omdat dit concert mede door hun financiële steun tot stand is gekomen:

 

PROGRAMMA

Antonio Vivaldi (1678-1741)

Concerto Madrigalesco, RV129

 • Adagio
 • Allegro
 • Adagio
 • Allegro molto moderato

 

Georg Friderich Händel (1685-1759)

Concerto Op. 4, No.6 in B flat major, HWV294

 • Andante
 • Larghetto
 • Allegro Moderato

 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) *naar Bach BWV 853

Langsamer Satz und dreistimmige Fuge, K 404-1

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) *naar Vivaldi

Concerto in D minor, BWV 596

 • Allegro – Grave – Fuga
 • Largo e spiccato
 • Allegro

 

Nico Verrips (1929-2020)

Concert voor Orgel & Strijkorkest

 • Andante Moderato
 • Zonder aanduiding
 • Moderato

 

MUSICI

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexamen. Hiervoor studeerde hij in 2018 met de hoogste onderscheiding af. Zijn docenten waren Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer. Daarnaast volgde hij nog twee jaar privélessen bij Kees van Eersel. Momenteel studeert hij nog voor zijn postgraduaat soloist classical mucic aan de Hogeschool in Gent bij Ignace Michiels. De focus ligt hier bij de symfonische muziek.

Adriaan won acht eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ‘’Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ‘’The Young ECHO Organist of the Year’’ noemen.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.

 

Camerata Delft staat voor persoonlijke, fantasievolle uitvoeringen van voornamelijk 17e en 18e eeuwse kamermuziek op bijzondere locaties. Oorspronkelijke barokmuziek met een ‘nieuw geluid’: variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel, kennis en ervaring, sprankelende concerten en inspirerende optredens. Regelmatig staan hedendaagse composities geprogrammeerd naast oude meesterwerken, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek. Het ensemble was onder andere te zien in het televisieprogramma De Tiende van Tijl en te horen in radioprogramma’s als Opium op 4 en Opera Live op radio 4.

Camerata Delft bestaat uit ervaren en bevlogen musici die werkzaam zijn op diverse terreinen binnen de klassieke, barok- en hedendaagse muziek. Zij hebben hun sporen verdiend in nationale en internationale ensembles als het Nederlands Kamerorkest, Radio Kamerorkest, de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna, Combattimento, Les Musiciens du Louvre, Amsterdam Sinfonietta, Holland Baroque, Amsterdam Baroque Orchestra, etc. De musici spelen zowel op ‘moderne’ als op barokinstrumenten, in diverse stemmingen en temperamenten, afhankelijk van het geprogrammeerde repertoire. Vanwege de mix van oude en nieuwere muziek spelen zij vandaag op ‘moderne’ instrumenten.

Onder de naam Collegium Delft treden de musici van Camerata Delft op als begeleidingsensemble. Hiervoor wordt de vaste bezetting van Camerata Delft waar nodig aangevuld met bevriende collega’s. Ook hier zowel op verschillende instrumenten, afhankelijk van het repertoire. Collegium Delft treedt regelmatig op met kwaliteitskoren als PA’dam, Nieuw Bach Ensemble uit Amersfoort, Toonkunstkoor Rotterdam, Drechtsteden Bachkoor, Amsterdams Bach Consort en dansgezelschap Wij Zijn DOX in werken van Bach, Mozart en Händel, maar ook in hedendaagse composities van onder andere Arvo Pärt en James MacMillan, onder leiding van dirigenten als Krijn Koetsveld, Maria van Nieukerken en Nico van der Meel. Met het professionele kamerkoor PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken maakte Collegium Delft een cd met de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach in een versie voor koor en barokensemble van componist Gustavo Trujillo. Met dit stuk waren beide ensembles in februari 2019 te gast op het Eilat Chamber Music Festival in Eilat (Israel).

 

Uitvoerenden in dit project:

Roosje Reumkens-Dillingh – viool

Tinka Regter – viool

Siebe Visser – altviool

Angela Stevenson – cello

Hendrik-Jan Wolfert – contrabas

Foto: André Seesink

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open.

Gegevens

Datum:
24 juni
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps