Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamermuziekconcert

27 februari | 20:00 - 21:00

Gratis

MUZIEKOPNAME

In verband met de huidige COVID-19 maatregelen, die ten minste tot 15 maart 2021 van kracht zijn, kan dit concert geen helaas geen doorgang vinden. Ter vervanging van dit concert zullen wij met de gecont(r)acteerde musici een professionele opname maken van Sonata No.10 Op.5 in F major voor viool en continuo van Arcangelo Corelli (1653-1713), één van de stukken die geprogrammeerd waren voor het geannuleerde concert. Deze opname zal op 27 februari 2021, worden gepubliceerd.

Omdat deze opname ter vervanging is van het concert zullen wij de musici hiervoor ook financieel belonen, ondanks dat wij geen directe inkomsten genieten uit kaartverkoop. Uw financiële bijdrage voor deze opname wordt dan ook zeer op prijs gesteld! Wilt u eenmalig bijdragen? U kunt uw bijdrage rechtstreeks overmaken naar het bankrekeningnummer van Stichting Kerkconcerten Delft (NL71 RABO 0383 4431 72), of direct via het volgende betaalverzoek: Rabobank Betaalverzoek.

Tevens kunt u ons periodiek steunen door vriend worden van onze stichting. Dit kan voor slechts 25,- per jaar, en uiteraard staat het u vrij dit bedrag te verhogen. Als tegenprestatie ontvangt u een vrijkaartje voor één van onze concerten en kunt u gratis deelnamen aan de jaarlijkse orgelfietstour. Wilt u vriend worden of meer informatie: stuur dan een e-mail naar secretarisskd@gmail.com of ga naar de pagina ‘steun ons’.

Wij willen benadrukken dat Stichting Kerkconcerten Delft een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, waarmee uw giften geheel belasting aftrekbaar zijn.

 

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Julia Hernández Sánchez (23 jaar) is een veelzijdig violiste die zich zowel toespitst op de ‘oude muziek’ alsmede hedendaags repertoire. Julia heeft een rijke concertervaring opgedaan binnen de (kamer)muziekwereld. Zo heeft zij onder andere opgetreden met Het London Symphony Orchestra, het Orquesta Sinfónica de Madrid en de Academy of Ancient Music (Cambridge) en heeft ze samengewerkt met toonaangevende dirigenten waaronder François-Xavier Roth, Marin Alsop, Roberto González-Monjas en Víctor Pablo. Ook is Julia mede-oprichter van meerdere kamermuziek ensembles (Celeritas, Floros Ensemble, Erasmus Quartet).

Ook is Julia ook meermaals betrokken geweest bij interdisciplinaire initiatieven en uitvoeringen, waarvan de meest recente de première van Tumult (Joanna Ward and Jordan Allen) was. Dit was in samenwerking met de London Contemporary Dance School.

Na het behalen van haar Bachelor diploma aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen waar ze studeerde onder Simon Fischer en Pavlo Beznosiuk, volgt Julia momenteel een Master of Music aan het Rotterdams Concervatorium (Codarts). Aan dit instituut studeert zij bij Hed Yaron-Meyerson. Tevens studeert Julia barokviool aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ryo Terakado.

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps