Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kamermuziekconcert

20 februari | 20:00 - 21:00

€10

PROGRAMMA

Werken van Bach en Corelli

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Julia Hernández Sánchez (23 jaar) is een veelzijdig violiste die zich zowel toespitst op de ‘oude muziek’ alsmede hedendaags repertoire. Julia heeft een rijke concertervaring opgedaan binnen de (kamer)muziekwereld. Zo heeft zij onder andere opgetreden met Het London Symphony Orchestra, het Orquesta Sinfónica de Madrid en de Academy of Ancient Music (Cambridge) en heeft ze samengewerkt met toonaangevende dirigenten waaronder François-Xavier Roth, Marin Alsop, Roberto González-Monjas en Víctor Pablo. Ook is Julia mede-oprichter van meerdere kamermuziek ensembles (Celeritas, Floros Ensemble, Erasmus Quartet).

Ook is Julia ook meermaals betrokken geweest bij interdisciplinaire initiatieven en uitvoeringen, waarvan de meest recente de première van Tumult (Joanna Ward and Jordan Allen) was. Dit was in samenwerking met de London Contemporary Dance School.

Na het behalen van haar Bachelor diploma aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen waar ze studeerde onder Simon Fischer en Pavlo Beznosiuk, volgt Julia momenteel een Master of Music aan het Rotterdams Concervatorium (Codarts). Aan dit instituut studeert zij bij Hed Yaron-Meyerson. Tevens studeert Julia barokviool aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ryo Terakado.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open.

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps