Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Kamer- en orgelmuziek concert

20 november 2021 | 20:00 - 21:00

€10

Wij nodigen u van harte uit voor het laatste concert dat wij dit kalenderjaar organiseren. Op dit concert in de Nieuwe Kerk zullen meerdere Telemann fluit-sonates ten gehore worden gebracht. Daarnaast zal Bas de Vroome meerdere orgelwerken uit de 18e-eeuw vertolken vanaf de orgelbank van het fameuze Bätz-orgel uit 1839. Wij hopen u in grote getalen te kunnen begroeten!

 

PROGRAMMA

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Fantasia 6 d-moll TWV 40:7

 • Dolce
 • Allegro
 • Spirituoso

(Jonty Coy)

 

Johann Peter Kellner (1705-1772)

Präludium g-moll

(Bas de Vroome)

 

Georg Philipp Telemann

Fantasia 7 D-dur TWV 40:8

 • Alla francese
 • Presto

(Eduardo Gaspar Polo Baader)

 

Georg Philipp Telemann

 • Ach Herr, mich armen Sünder
 • Wie schön leucht’ uns der Morgenstern

(Bas de Vroome)

 

Georg Philipp Telemann

Duet a-moll TWV 40:125

 • Vivace
 • Moderato
 • Allegro

(Eduardo Gaspar Polo Baader & Jonty Coy)

 

Johann Ludwig Krebs (1713-1780)

Trio c-moll

 • Adagio
 • Allegro

(Bas de Vroome)

 

Georg Philipp Telemann

Fantasia 3 h-moll TWV 40:4

 • Largo
 • Vivace
 • Largo
 • Vivace
 • Allegro

(Enrico Coden)

 

Gottfried August Homilius (1714-1785)

 • Schmücke dich, o liebe Seele
 • Wer nur den lieben Gott lässt walten
 • Hilf, Herr Jesu, lass gelingen

(Bas de Vroome)

 

Georg Philipp Telemann

Fantasia 8 e-moll TWV 40:9

 • Largo
 • Spirituoso
 • Allegro

(Ilkka Eronen)

 

Johann Christoph Kellner (1736-1803)

Präludium C-dur

(Bas de Vroome)

 

Georg Philipp Telemann

Duet G-dur TWV 40:124

 • Vivace
 • Allegretto
 • Spirituoso

(Enrico Coden & Ilkka Eronen)

MUSICI

Jonty Coy is onlangs afgestudeerd met een BPhil (Hons) aan het UWA Conservatorium of Music in Perth, West-Australië. Tijdens zijn studie ontving hij talrijke beurzen en prijzen, waaronder de David Tunley Music Scholarship, de Lady Callaway Medal for Music en de St. George’s College Clough Scholarship. Hij trad op als solist, orkestmusicus en kamermusicus met tal van ensembles waaronder Perth Symphony Orchestra, Fremantle Chamber Orchestra, Philharmonia Australia, en zowel het Australian Youth Orchestra als het West Australian Youth Orchestra. Sinds 2018 heeft Jonty zich voornamelijk gericht op de studie van historische fluiten, onder supervisie van Georgia Browne, Kate Clark en Wilbert Hazelzet. In 2020 was hij medeoprichter van het in Perth gevestigde barokensemble HIP Company. Jonty volgt momenteel een masteropleiding Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met de genereuze steun van Gandel Philanthropy en de General Sir John Monash Foundation. Naast zijn fluitstudie treedt Jonty regelmatig op als bas-bariton in koorbezettingen. Hij heeft opgetreden met meerdere professionele consorten in zowel Australië als Nederland, waaronder het St. George’s Cathedral Consort, Giovanni Consort, Hemony Ensemble, en het Basilica Consort van St. Nicolaas, Amsterdam.

 

Enrico Coden (geboren in Pordenone, Italië, in 1994) studeerde moderne dwarsfluit, historische fluiten en muziekpedagogie in Udine, Wenen, Linz en Den Haag. Hij speelt regelmatig met verschillende ensembles (Il Gusto Barocco, Ensemble Cordia, Euridice Barockorchester, Orchestra San Marco) en is medeoprichter van het Filarmonici Friulani Youth Orchestra. Hij won internationale concoursen en maakte opnames voor de RAI, ORF, Fidelio en Cinémathèque française. Als onderzoeker won hij een beurs van de Anton Bruckner Privatuniversität en de UNIsono Masterpreis. Hij publiceerde ook artikelen voor de tijdschriften Falaut en Tibia en gaf lezingen voor de Italiaanse Vereniging voor Musicologie en de Indiana University Bloomington.
Zijn compositie Introduktion, Thema und Variationen über “Es wird scho glei dumpa” is uitgegeven door Edition Walhall. Hij werkte als fluitdocent aan het Conservatorium van Udine en de Landesmusikschule in Freistadt.

 

 

 

Eduardo Gaspar Polo Baader heeft zich nooit thuis gevoeld in het standaard fluitrepertoire. Als kind verraste hij zijn leraren al door muziek van Jethro Tull uit te voeren, het spelen van volksliedjes of zelfs het maken van beatboxgeluiden terwijl hij op de fluit speelde. Zijn passie voor Ierse volksmuziek bracht hem ertoe houten fluiten, waaronder traverso te gaan bespelen. Hij combineert zijn passie voor de traverso met het spelen van nieuw gecomponeerde muziek op de moderne dwarsfluit, waarbij hij vaak samenwerkt met componisten. Op die manier blijft hij de excentrieke klankwerelden verkennen waar hij al als kind verliefd op was. Gaspar speelde meermaals met prestigieuze ensembles waaronder TEMKO, Asko Schönberg en Bang on a Can. Hij treedt regelmatig op met zijn ensemble Celeritas, gevormd door hemzelf en de violiste Julia Hernández Sánchez. Gaspar heeft recentelijk zijn studie moderne fluit aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg afgerond en studeert momenteel Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, onder supervisie van Kate Clark en Wilbert Hazelzet.

 

 

Ilkka Eronen, van Finse komaf, speelt traverso. Hij begon zijn studie met moderne dwarsfluit in zijn geboorteplaats Lieksa, Finland, toen hij 10 jaar oud was. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Tampere, waar hij tevens traverso en blokfluit studeerde. In 2017 startte hij zijn studie traverso bij Jari Puhakka, op de afdeling oude muziek aan de Sibelius Academie. Hij volgde vele barok-mastercursussen, onder andere met Rachel Brown, Marten Root en Dorothee Oberlinger. Momenteel doet hij zijn uitwisselingsjaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeert onder leiding van Kate Clark en Wilbert Hazelzet. Ilkka Eronen heeft in veel professionele orkesten in Zuid-Finland gespeeld. Hij heeft gewerkt als fluit- en piccolospeler bij de Finse Garde en in het Stadstheater van Helsinki. Tevens trad hij meermaals op met het Fins Barokorkest, het Barokorkest van Helsinki en Pirkanmaa Baroque.

 

 

 

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open. In lijn met de overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus willen wij u herinneren aan de verplichting om een bewijs van vaccinatie (QR-code) of een recent negatief testresultaat te tonen bij binnenkomst.

Gegevens

Datum:
20 november 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps