Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kapelconcert

23 november 2019 | 20:00 - 21:00

€10

In de 19e eeuw verschenen er uitgaven van symfonieën van grote componisten als Mozart en Beethoven voor piano 4-handig. Begrijpelijk want er was geen grammofoonplaat of cd en al helemaal geen YouTube dus als men het betreffende stuk wilde beluisteren kropen de mensen die zelf konden spelen aan het klavier. De grote componisten gebruikten ook vaak de piano om hun klankwereld uit te proberen. Een eeuw eerder waren dat Bach en Händel die voor hetzelfde doel veeleer van het klavecimbel gebruik maakten. Zaterdag 23 november gaan de alt Stella Brüggen en klavecinist/organist Bas de Vroome terug in het proces dat aria’s van Bach en Händel in de maak waren en voeren 6 geliefde aria’s uit in huiskamerbezetting in de sfeervolle kapel van de Oude Kerk. Geniet van de prachtige delen uit Händels Messiah (How beautiful are the feet, I know that my redeemer liveth en Thou art gone up on high) en Bachs Passionen (Können Tränen meiner Wangen nichts erlangen en Von den Stricken meiner Sünden). Als slotstuk van de avond zingt Stella Brüggen de prachtige aria Nichts kann mich erretten uit cantate 74. Bas de Vroome speelt deze avond ook solowerken voor klavier van Bach en Händel.

 

PROGRAMMA

Gedetailleerde informatie over de programmering volgt z.s.m.

 

MUSICI

Stella Brüggen

Stella Brüggen (28) is tweedejaars studente aan de klassieke zangafdeling van het conservatorium van Rotterdam, waar ze studeert bij Marcel Reijans. Ze zong de hoofdrol in opera/operette De Zaak Mata Hari en zingt geregeld bijrollen bij De Kleine Opera. Als onderdeel van regie-trio The Weird Sisters regisseert ze momenteel Turandot bij operakoor Bel Canto. Ze heeft een master in vertaalwetenschappen en werkt naast haar studie als vertaler, ondertitelaar en onderwaterartieste.

 

 

 

 

 

 

Bas de Vroome

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Con­servatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cumlaude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgel-concoursen o.a te De­venter, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het tweede internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regel­matig bij concoursen.

Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse. Bas de Vroome is als  organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde hij de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel.

Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, AartBergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.

Recentelijk behaalde Bas de Vroome zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bas de Vroome is als adviseur verbonden aan de Stichting Kerkconcerten Delft.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de zaal open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musici. Door een beperkt aantal plaatsen gelieve te reserveren via secretarisskd@gmail.com, of via het contactformulier te vinden onder menu>contact. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Aanvullende informatie bij reserveringen: u kunt reserveren t/m vrijdag 22 november, de dag voor het concert. Uw reservering is geldig tot 19:55, waarna uw plaats kan worden vrijgegeven aan concertbezoekers die vooraf geen plaats gereserveerd hebben.

Gegevens

Datum:
23 november 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps