Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamermuziekconcert

28 maart 2020 | 20:00 - 21:00

€10

DIT CONCERT IS HELAAS GECANCELD I.V.M. DE GETROFFEN MAATREGELEN TEGEN HET COVID-19 VIRUS. 

Informatie vooraf. Dit concert was onderdeel van de reeks kapelconcerten. Bij wijze van uitzondering is dit concert is echter verplaatst naar de Nieuwe Kerk.

PROGRAMMA

Nadere informatie volgt z.s.m.

 

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Pedro Massarrao (cello) begon cello te spelen op 5-jarige leeftijd. In 2016 behaalde hij, met de hoogst mogelijke score, zijn eerste studie op het Escola de Música do Conservatório Nacional, waarna hij zijn bachelor diploma behaalde aan de Escola Superior de Música de Lisboa. Momenteel volgt hij zijn masterstudie aan Codarts, hogeschool voor de kunsten, te Rotterdam. In 2017 won hij de eerste prijs bij de Young Musicians Award, in de ‘Chamber Music’ variant, georganiseerd door de Portugese radio en televisie. In 2018 viel hij wederom in de prijzen (derde prijs) bij de cello competitie die georganiseerd werd door de Fundación Celloleón in León. Tussen 2015 en 2018 concerteerde hij met het Young Portuguese Orchestra/ Portuguese Symphony Orchestra even als het Trio Adamastor, waarvan hij voltijd lid is en op meerdere plaatsen en festivals opgetreden heeft; Casa da Música (Porto), Fundação Calouste Gulbenkian (Lisbon), Konzerthaus (Berlin), Kongresspalais (Kassel), het Estoril Coast International Music Festival, het Póvoa do Varzim International Music Festival en het ‘Arte nas Adegas’ Festival. Op het gebied van de oude muziek treedt hij regelmatig op met AVRES SERVA, dat geleid wordt door Nuno Oliveira, evenals het Os Músicos do Tejo, geleid door Marcos Magalhães. Met het laatse enseble zal hij het Avondano’s Il Mondo della Luna van Pedro António opnemen. Ook heeft hij al eerder een bijdrage geleverd aan de cd-opname van de albums ‘Fado Barroco’ en ‘Adamastor’. Hij bespeelt een Franse cello uit de 19e eeuw van de hand van Albert Jacquot.

 

Alberto Garrido González (hobo) is momenteel 2e-jaars masterstudent aan Codarts – het Rotterdams conservatorium – waar hij studeert bij Hans Wolter and Maarten Dekkers. Hij is mede-oprichter van het ‘Pyramid Wind Quintet’, een kwintet dat momenteel actief is. Alberto is geboren in (Andalucia) in 1991. De bachelor-diploma hobo behaalde hij aan het conservatorium van Granada bij Juan A Moreno. Hij volgde onder andere lessen bij José A. Masmano, Aisling Casey, Manuel Pérez Estellés, Eduardo Martinez, Sarah Roper, José A. Gonzaga, Remco de Vries, David Tomás en José Luis Estelles. Ook in de wereld van de orkesten is Alberto werkzaam. Hij concerteerde onder andere met het jeugdorkest van Granada, het universiteitsorkest van Granada, het orkest voor experimentele muziek in Malaga, het ‘Orkest van het Zuiden’ in Spanje, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (Naska), en het Bachorkest in Nederland. Daarnaast heeft hij samengewerkt met de José Nieto, componist van Soundtracks (2018), en met Wouter Hamel in zijn laaste album “Boystown” (2018).

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musici. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Gegevens

Datum:
28 maart 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps