Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Kamermuziekconcert

10 oktober 2020 | 20:00 - 21:00

€10

DIT CONCERT IS INMIDDELS UITVERKOCHT

Op 10 oktober 2020 zullen organist/klavecinist Bas de Vroome en de zeer talentvolle Federico Altare een kamermuziekconcert verzorgen in de Nieuwe Kerk te Delft. Waar Bas de Vroome voor u zeker geen onbekende zal zijn is Federico dat inmiddels ook niet zeker niet meer! Federico heeft eerder een bijdrage geleverd aan een concert in de Nieuwe Kerk en tevens is zijn kleurrijke fluitspel te bewonderen op de recentelijk – in de Nieuwe Kerk – opgenomen cd (voor meer informatie over deze CD verwijs ik u naar de pagina CD’s) . Federico, wiens ‘ster rijzende is’ binnen de internationale muziekwereld, zal op deze avond onder andere meerdere delen van Bach’s 5e cellosuite ten gehore brengen, een ongeëvenaard werk voor Cello wat Federico speciaal voor deze uitvoering getranscribeerd heeft. Verder zullen Federico en Bas samen meerdere bachwerken uitvoeren op respectievelijk (dwars)fluit en klavecimbel.

 

PROGRAMMA

Toccata und Fuge d-moll BWV 538

Uit Suite 5 in c-moll BWV 1011 voor cello:

 • Prelude
 • Allemande
 • Courante
 • Sarabande
 • Gigue

Fantasia C-dur HWV 490

Sonate F-dur Opus 1/11 HWV 369

 • Larghetto
 • Allegro
 • Siciliano
 • Allegro

Suite du second ton

 • Prélude
 • Tierce en taille
 • Duo
 • Basse de Trompette
 • Trio de Flutes
 • Dialogue
 • Petit Plein Jeu

Trois Mouvements

 • Andante
 • Allegro con grazia
 • Allegro vivac

J.S. Bach (1685-1750)

J.S. Bach (1685-1750)

 

 

 

 

G.F. Händel (1685-1759)

G.F. Händel (1685-1759)

 

 

 

Jean-Adam Guilain (1680-1739)

 

 

 

 

 

 

Jehan Alain (1911-1940)

Bas de Vroome (orgel)

Federico Altare (fluit)

 

 

 

 

Bas de Vroome (klavecimbel)

Bas de Vroome (klavecimbel) & Federico Altare (fluit)

 

 

 

Bas de Vroome (orgel)

 

 

 

 

 

 

Bas de Vroome (orgel) en Federico Altare (fluit)

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Federico Altare is een gepassioneerde fluitspeler wiens repertoire varieert van de vroege barok tot de moderne muziek en die dit graag in uitvoering brengt in kamermuziek ensembles en met orkest. Federico’s toewijding aan de muziek en zijn passie om muziek samen met anderen ten gehore te brengen heeft ertoe geleid dat hij op meerdere kamermuziekfestivals heeft opgetreden zoals het RPhO CambeR festival (Rotterdam) en Settimana della Musica Contemporanea (Novara). Tevens heeft Federico opgetreden met meerdere (inter)nationale jeugdorkesten waaronder het NJO Netherlands Youth Orchestra. In 2018 werd Federico door het Rotterdams Philharmonisch Orkest geselecteerd as ‘academist’, waar hij nu nog steeds actief is en daarmee zijn orkestrale vaardigheden en ervaring bouwt. De afgelopen jaren heeft Federico veelal voor Nederlands, Italiaans, Frans en Spaans publiek opgetreden.

Federico’s grote nieuwsgierigheid en interesse voor moderne muziek heeft ertoe geleid dat hij zijn repertoire enorm heeft uitgebreid met werken voor fluit uit de 20e en 21e eeuw en heeft bijgedragen aan de première van meerdere werken (o.a. het Sinfonia Eucaristica van Fra’ Armando Pierucci). Daarnaast is Federico vanzelfsprekend erg vertrouwd met het barokke, klassieke, fluitrepertoire wat hij met de grootst mogelijke precisie en doordachtheid ten gehore wil brengen. Om dit te kunnen doen werkt Federico onder andere samen met barokspecialisten Job ter Haar en Bas de Vroome.

Federico startte zijn muzikale educatie bij Maestri G. Tuninetti en D. Putrino in Turijn, waarna hij zijn studie voortzette bij Professor G. Biocotinohe aan het “Conservatorio G. Cantelli” (Novara, Italy). Aan dit instituut studeerde Federico af met het maximaal aantal haalbare punten en Laude. In 2016 is Federico naar Rotterdam verhuisd waar hij momenteel nog steeds woonachtig is om zijn muzikale vaardigheden te verder te ontwikkelen bij Juliette Hurel, Julie Moulin en Wim Steinmann aan CODARTS – Rotterdam’s hogeschool voor de kunsten.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps