Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekopname

27 maart | 20:00 - 20:30

Gratis
Op zaterdag 27 maart zou het tweede live concert van dit concertseizoen plaats vinden. Door de corona-situatie is dit concert echter uitgesteld naar mei.
Het gat dat nu ontstaat in onze programmering laten wij niet onbenut! De talentvolle fluitist Federico Altare, die vorig jaar oktober voor ons concerteerde in de Nieuwe Kerk, was bereid de prachtige Fantasia No.1 in A major (TWV 40:2) uit de 12 fantasieën voor fluit solo van Georg Philipp Telemann (1681-1767) op te nemen in de Oude Kerk. Deze relatief korte fluitsolo is van ongekende schoonheid & klinkt prachtig in de monumentale Oude Kerk. De opname zal op zaterdag 27 maart om 20:00 in première gaan op ons YouTube kanaal.
Kijk- en luistertip: een bezoek aan een live concert zit er helaas nog niet in, maar alle opnames op ons YouTube kanaal vormen samen echter een diverse concertprogrammering! Mocht u de andere opnames nog niet, of slechts ten dele, gezien hebben dan is het zeer de moeite waard de overige opnames te bekijken!
Tot slot, uiteraard zullen wij Federico financieel belonen voor zijn muzikale bijdrage. Doordat wij geen direct inkomsten uit kaartverkoop genieten is uw steun meer dan welkom. U heeft de mogelijkheid een gift over te maken naar het bankrekeningnummer van Stichting Kerkconcerten Delft (NL71 RABO 0383 4431 72), of direct via het volgende betaalverzoek: Rabobank Betaalverzoek.

 

OVER DE MUSICUS:

Federico Altare is een gepassioneerde fluitspeler wiens repertoire varieert van de vroege barok tot de moderne muziek en die dit graag in uitvoering brengt in kamermuziek ensembles en met orkest. Federico’s toewijding aan de muziek en zijn passie om muziek samen met anderen ten gehore te brengen heeft ertoe geleid dat hij op meerdere kamermuziekfestivals heeft opgetreden zoals het RPhO CambeR festival (Rotterdam) en Settimana della Musica Contemporanea (Novara). Tevens heeft Federico opgetreden met meerdere (inter)nationale jeugdorkesten waaronder het NJO Netherlands Youth Orchestra. In 2018 werd Federico door het Rotterdams Philharmonisch Orkest geselecteerd as ‘academist’, waar hij nu nog steeds actief is en daarmee zijn orkestrale vaardigheden en ervaring bouwt. De afgelopen jaren heeft Federico veelal voor Nederlands, Italiaans, Frans en Spaans publiek opgetreden.

Federico’s grote nieuwsgierigheid en interesse voor moderne muziek heeft ertoe geleid dat hij zijn repertoire enorm heeft uitgebreid met werken voor fluit uit de 20e en 21e eeuw en heeft bijgedragen aan de première van meerdere werken (o.a. het Sinfonia Eucaristica van Fra’ Armando Pierucci). Daarnaast is Federico vanzelfsprekend erg vertrouwd met het barokke, klassieke, fluitrepertoire wat hij met de grootst mogelijke precisie en doordachtheid ten gehore wil brengen. Om dit te kunnen doen werkt Federico onder andere samen met barokspecialisten Job ter Haar en Bas de Vroome.

Federico startte zijn muzikale educatie bij Maestri G. Tuninetti en D. Putrino in Turijn, waarna hij zijn studie voortzette bij Professor G. Biocotinohe aan het “Conservatorio G. Cantelli” (Novara, Italy). Aan dit instituut studeerde Federico af met het maximaal aantal haalbare punten en Laude. In 2016 is Federico naar Rotterdam verhuisd waar hij momenteel nog steeds woonachtig is om zijn muzikale vaardigheden te verder te ontwikkelen bij Juliette Hurel, Julie Moulin en Wim Steinmann aan CODARTS – Rotterdam’s hogeschool voor de kunsten.

 

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
20:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps