Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgel-improvisatieconcert Oude Kerk – Hayo Boerema

4 augustus 2023 | 20:00 - 21:00

€10

Het begin van een nieuwe traditie…? Na Sietze de Vries in 2021, Evan Bogerd in 2022 is het dit kalenderjaar de internationaal vermaarde organist Hayo Boerema, die een orgelconcert zal verzorgen waar ‘improvisatie’ centraal staat! Wij hopen u te kunnen verwelkomen op dit concert in de Oude Kerk te Delft.

 

PROGRAMMA

HOOFDORGEL
Symphonische Fantastie und Fuge
– Hommage aan Max Reger

 

NOORDBEUK-ORGEL
Koraal-suite
– op opgegeven melodieën*

 

KABINET-ORGEL
Partita
– op opgegeven melodie*

 

HOOFDORGEL
Symfonie in 3 delen
– Gebaseerd op Romeinen 11:33 (NBV)

Hoe onuitputtelijk zijn Gods rijkdom, wijsheid en kennis, hoe ondoorgrondelijk zijn oordelen en hoe onbegrijpelijk zijn wegen.

– Gebaseerd op het raam ‘de Schepping der Tijden’ in de Oude Kerk

 

– Gebaseerd op een (opgegeven) thema.

 

*u kunt melodieën opgeven tijdens het concert waaruit de concertgever zal kiezen en zijn improvisaties op zal baseren.

 

MUSICUS

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie bij Jos van der Kooy. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman. Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en in Parijs bij Naji Hakim. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het frans-symphonische repertoire. Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals o.a. in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk met recitals zowel in binnen- als buitenland. Tevens werkt hij regelmatig mee aan radio-opnamen, zowel in samenwerking met diverse koren zoals de Laurenscantorij als wel als solist. Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij van de Société Académique d’Education et d’Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Sinds 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Van zijn spel zijn diverse Cd’s verschenen – waaronder het integrale werk van Jehan Alain en de symfonieën van Vierne – die door de pers zeer positief zijn ontvangen. Momenteel is hij bezig met het opnemen van de orgelwerken van Olivier Messiaen.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken; zitplaatsen zijn vrij. Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
4 augustus 2023
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje