Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert

26 augustus 2021 | 20:00 - 21:00

€8

De solo-orgelconcerten in de zomerserie van 2021 sluiten wij af met Toon Hagen die als titulair organist verbonden is aan de (grote) Sint Michaëlskerk te Zwolle dat bekend staat om haar prachtige 4-klaviers Schnitgerorgel uit 1721. Spektakel gegarandeerd op dit concert in de Nieuwe Kerk te Delft!

Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

PROGRAMMA

Felix Mendelssohn  Bartholdy (1809 – 1847)

Sonate 2 in c-moll, opus 65

  •     Grave – Adagio
  •     Allegro Maestoso e vivace – Fuge

 

Toon Hagen (*1959)

Triptique  Judica me, Deus. (Psalm 43)

  • Aria
  • Trio
  • Movement ,  “Better times”

 

Camille Saint-Saëns (1835-1921)

Prélude et Fugue en mi – bémol majeur, opus 99, nr. 3

 

Toon Hagen (*1959)

2 voorspelen uit het psalmenproject voor orgel

  • Psalm 6
  • Psalm 84

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium in e, BWV 548

Vater unser im Himmelreich, à 2 clav. et Pedal e Canto fermo in Canone, BWV 682

Fuga in e, BWV 548

 

MUSICUS

Toon Hagen begon zijn orgelopleiding bij Egbert Klein. Vervolgens studeerde hij hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Tevens studeerde hij Kerkmuziek aan genoemd conservatorium. Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie. Zijn belangrijkste docenten waren Rienk Jiskoot voor orgel en Bert Matter voor improvisatie.

Toon Hagen is mede-oprichter van het Zwolse orkest Musica Michaelis, een orkest van professionele musici dat in 2008 ontstaan is uit de cantatevieringen. Tot juni 2010 was hij tevens artistiek leider van dit orkest.

Als cantor-organist is hij verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaëlscantorij, die medewerking verleent aan de maandelijkse Michaëlsvieringen in de Grote of Sint- Michaëlskerk en aan het Michaëlscantatekoor dat meewerkt aan de cantatevieringen in deze kerk.
Daarnaast is hij per 1 december 2019 ook als organist verbonden aan de Grote Kerk te Apeldoorn.

Toon Hagen is actief als concert-organist, heeft een privé-orgellespraktijk en is werkzaam als componist van orgel- en kerkmuziek.  Hij geeft zijn composities in eigen beheer uit.  Hij componeerde o.a. motetten, liedbewerkingen voor koor, orgel en orkest, een aantal fantasieën voor orgel voor concertant gebruik, een requiem en een compositie voor 2 piano’s met een tijdsduur van ongeveer 50 minuten. Dit jaar verschijnt deel 1 van het psalmenproject, met voorspelen en zettingen bij alle psalmen.

Zijn orgelspel is inmiddels op een zevental cd’s vastgelegd. In 2013 verscheen een opname van Canto Ostinato van Simeon ten Holt, in een bewerking voor orgel, opgenomen op het Schnitgerorgel in Zwolle.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musicus. Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

Gegevens

Datum:
26 augustus 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps