Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Orgelconcert

19 augustus | 20:00 - 21:00

€8
OK_orgel_Interieur

Op 19 augustus hoopt voor u op te treden in de Oude Kerk: Jan Hage (Utrecht). Jan is de organist van de beroemde domkerk en daarmee de vaste bespeler van het minstens net zo beroemde Bätz-orgel. Wij hopen u ook op dit concert te treffen!

Dit concert vangt aan om 20:00. De kerk opent haar deuren om 19:30. Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

 

PROGRAMMA

César Franck (1822-1890)

Deuxième Choral en si-mineur

 

Marcel Dupré (1886-1971)

  • Prélude et fugue op 7 nr 2 en fa-mineur
  • Prélude et fugue op 7 nr 3 en sol-mineur

 

Jeanne Demessieux (1921-1986)

Te Deum op. 11

 

Max Reger (1873-1916)

Sonate II in d-moll op. 60

  • Improvisation. Allegro con brio (ma non troppo vivacissimo)
  • Invocation
  • Introduction und Fuge

 

 

MUSICUS

Jan Hage (1964) geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging.’

Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Zelf zegt hij daarover:

„Het is natuurlijk een topplek, met een geweldig orgel waar ik dol op ben. Ik heb er in 1991 eindexamen gedaan. Het is voor mij een van de topplekken in Nederland met internationale uitstraling, naast bijvoorbeeld de Bavo in Haarlem, de Grote Kerk in Dordrecht en de Sint-Jan in Gouda. Niet overal is men meer even kerkelijk actief. In de Domkerk wel, met iedere zondag een dienst en iedere woensdag een vesper. Het kan bijna niet beter.”

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musicus. Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

Gegevens

Datum:
19 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps