Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert – Wolfgang Seifen

31 mei | 20:00 - 21:00

€10,00

Van harte welkom bij het orgel-improvisatieconcert met de internationaal vermaarde organist Wolfgang Seifen (DE)! it concert wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Vox Humana.

PROGRAMMA

Praeludium, Adagio und Fuge (im deutschen Barockstil)

 

Zwei Charakterstücke (im deutsch-romantischen Stil)

– Arabeske

– Cantilene

 

Symphonie pour Grand Orgue

– Allegro vivace

– Andante cantabile

– Scherzo

– Adagio espressivo

– Finale

MUSICUS

Wolfgang Seifen (1956) studeerde van 1973 tot 1976 kerkmuziek in Aken (DE). Na zijn werk als kerkmusicus in Aken en Nettetal-Lobberich, werd hij organist van de Pauselijke Basiliek van de Heilige Maria in Kevelaer, waar zijn internationale reputatie als veelgevraagd improvisator op het grote Seifert-orgel groeide. Hij dirigeerde ook koren en publiceerde zijn eigen composities. Van 1989 tot 2000 doceerde Wolfgang Seifen improvisatie en liturgisch orgelspel aan het Staatsconservatorium voor Muziek in Stuttgart en het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf. Hij werd in 1995 benoemd tot ereprofessor en in oktober 2000 tot professor voor improvisatie en liturgisch orgelspel aan de Universiteit der Kunsten in Berlijn. In 2004 werd hij Titulair Organist van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche (Keizer Wilhelm Gedenkkirche), Berlijn. In 2006 componeerde hij een Missa Solemnis “Tu es Petrus” ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van paus Benedictus XVI. Wolfgang Seifen is winnaar van verschillende improvisatiewedstrijden en mede-oprichter/docent van de Internationale Altenberg Orgelacademie voor Improvisatie.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken; zitplaatsen zijn vrij. Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
31 mei
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje