Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerconcert 2020

16 juli | 19:30 - 20:30

Gratis

INLEIDENDE INFORMATIE

Vanwege het COVID-19 virus is Stichting Kerkconcerten Delft genoodzaakt de zomerserie van 2020 in zijn volledigheid te verplaatsen naar 2021. We prijzen ons gelukkig met het feit dat alle gecont(r)acteerde musici ons in 2021 willen verblijden met een concert.

Omdat de mogelijkheid zich voordoet om vanaf 1 juli toch met een groep van 100 mensen samen te komen – gegeven dat we kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand maatregel – hebben we besloten deze zomer toch een tweetal zomerconcerten te organiseren. Eén in de Nieuwe en één concert in de Oude Kerk. Deze concerten zijn gratis toegankelijk (vrijblijvende gift na afloop voor de onkosten) en zijn besloten; u kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretarisskd@gmail.com of via het contact formulier onder contact. Vermeld hierbij duidelijk uw naam en het concert dat/ de concerten die u wenst te bezoeken.

 

Musici 16 Juli 2020 (Nieuwe Kerk): Bas de Vroome (orgel), Martien de Vos (orgel) en Marijke Schaap (viool)

Musici 27 Augustus 2020 (Oude Kerk): Francesca Ajossa (orgel) en Rik Melissant (orgel)

 

PROGRAMMANadere informatie volgt z.s.m. 

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

De Nederlandse violiste/altvioliste Marijke Schaap (1989) is een veelzijdig musicus. Haar repertoire bestrijkt twee instrumenten en reikt van barok tot modern. Marijke speelt in orkesten als het DoelenEnsemble, Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein en de Laurenscantorij Rotterdam, en is sinds 2008 concertmeester bij vele ensembles – waaronder het DUDOK Ensemble Hilversum en het AGB Kamerorkest – en aanvoerder altviool. Ze viel in bij Insomnio, werkte met onder meer Yannick Nézet-Séguin, Gordan Nikolić en Etienne Siebens (Nationaal JeugdOrkest), maakte CD-, radio- en tv-opnamen met de orkesten en tourde door Europa en China. Ze geeft regelmatig kamermuziek- en soloconcerten (de Doelen Rotterdam, Dr. Anton Philipszaal Den Haag) met viool en alt – soms gecombineerd in hetzelfde concert – en speelt veel samen met o.m. Bas de Vroome, met wie ze in september 2019 een CD opnam. Ze soleerde verschillende keren met het koperkwintet van het Residentie Orkest, werkte mee aan De Vrienden van Amstel LIVE! 2015 en speelde met het Bach Quartet live in Opium op Radio 4. Sinds september 2014 heeft ze aan de Nieuwe Muziekschool Alphen een uitgebreide viool- en altklas. Marijke studeerde bij Ellen Sielcken en Hans Scheepers, András Czifra (bachelor viool) en Gijs Kramers (altviool), en behaalde in januari 2017 haar master viool en altviool aan Codarts Rotterdam bij Benzion Shamir en Gijs Kramers. Ze nam deel aan concoursen en volgde lessen/masterclasses bij o.m. Christian Tetzlaff, Louis Andriessen, Daan Manneke, Ilya Grubert, Cécile Huijnen, het Ruysdael Kwartet en Walter Reiter (barok). Ondertussen rondde ze een bachelor Italiaanse Taal en Cultuur af aan de Universiteit Leiden. Marijke is dol op moderne muziek en werkt samen met Donemuscomponisten aan het uitgeven en uitvoeren van hun stukken, in programma’s waarin ze haar vakgebieden bij elkaar brengt. In januari 2020 gaat ze op tournee met het European Union Chamber Orchestra. Sinds juli 2019 bespeelt zij een Italiaanse viool uit 1638; haar Zweedse altviool uit 1895 is gebouwd door Robert Paulus.

 

Martien de Vos

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert vangt om 19:30 uur aan en is gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage). Normaliter zullen de deuren van de kerk om 19:00 openen. Echter, vanwege de getroffen maatregelen  tegen het COVID-19 virus zal het binnen en uitgaan van de kerk deze keer wat gestructureerd verlopen. Per mail zullen wij u op de hoogte brengen waar u rekening mee dient te houden en zullen wij aangeven op welke manier wij u zullen verwelkomen – op een manier die de regelgeving van de overheid in acht neemt. Tevens zal er deze keer geen thee of koffie geschonken worden na afloop van de concerten.

Gegevens

Datum:
16 juli
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps