Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerserie Afsluitingsconcert

16 september | 20:00 - 21:30

€15

𝗦𝘁𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗻𝘂!

Stichting Kerkconcerten Delft zal op 16 September 2021 een concert organiseren waarin de top (alt)violiste Marijke Schaap een uniek muziekprogramma speelt in de Nieuwe Kerk te Delft. Op deze avond zullen een aantal composities, onder andere geschreven door Luca Natali Stradivari, de laatste nazaat van de beroemde vioolbouwer Stradivarius, en Reza Nakisa, die die samen met Marijke aan een compositie voor soloalt werkt, in première gaan.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door iedereen die via de Rabobank Clubsupport actie in 2019 op ons gestemd heeft. Vanwege de COVID-19 situatie heeft dir concert geen doorgang kunnen vinden in 2020. Kijk voor meer informatie op: http://www.kerkconcertendelft.nl/rabobank-clubsupport/

 

PROGRAMMA

Nadere informatie volgt z.s.m.

 

MUSICI

De Nederlandse violiste/altvioliste Marijke Schaap (1989) is een veelzijdig musicus. Haar repertoire bestrijkt twee instrumenten en reikt van barok tot modern. Marijke speelt in orkesten als het DoelenEnsemble, Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein en de Laurenscantorij Rotterdam, en is sinds 2008 concertmeester bij vele ensembles – waaronder het DUDOK Ensemble Hilversum en het AGB Kamerorkest – en aanvoerder altviool. Ze viel in bij Insomnio, werkte met onder meer Yannick Nézet-Séguin, Gordan Nikolić en Etienne Siebens (Nationaal JeugdOrkest), maakte CD-, radio- en tv-opnamen met de orkesten en tourde door Europa en China. Ze geeft regelmatig kamermuziek- en soloconcerten (de Doelen Rotterdam, Dr. Anton Philipszaal Den Haag) met viool en alt – soms gecombineerd in hetzelfde concert – en speelt veel samen met o.m. Bas de Vroome, met wie ze in september 2019 een CD opnam. Ze soleerde verschillende keren met het koperkwintet van het Residentie Orkest, werkte mee aan De Vrienden van Amstel LIVE! 2015 en speelde met het Bach Quartet live in Opium op Radio 4. Sinds september 2014 heeft ze aan de Nieuwe Muziekschool Alphen een uitgebreide viool- en altklas. Marijke studeerde bij Ellen Sielcken en Hans Scheepers, András Czifra (bachelor viool) en Gijs Kramers (altviool), en behaalde in januari 2017 haar master viool en altviool aan Codarts Rotterdam bij Benzion Shamir en Gijs Kramers. Ze nam deel aan concoursen en volgde lessen/masterclasses bij o.m. Christian Tetzlaff, Louis Andriessen, Daan Manneke, Ilya Grubert, Cécile Huijnen, het Ruysdael Kwartet en Walter Reiter (barok). Ondertussen rondde ze een bachelor Italiaanse Taal en Cultuur af aan de Universiteit Leiden. Marijke is dol op moderne muziek en werkt samen met Donemuscomponisten aan het uitgeven en uitvoeren van hun stukken, in programma’s waarin ze haar vakgebieden bij elkaar brengt. In januari 2020 gaat ze op tournee met het European Union Chamber Orchestra. Sinds juli 2019 bespeelt zij een Italiaanse viool uit 1638; haar Zweedse altviool uit 1895 is gebouwd door Robert Paulus.

 

Tweede musicus: n.t.b.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musici.

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps