Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerserie-Concert

12 augustus | 20:00 - 21:00

€10

Wij nodigen u van harte uit voor een zeer bijzonder concert in de Nieuwe Kerk! Deze keer een enigszins ‘Jazzy’ programma waar een tweetal topmusici te beluisteren zijn: Hans van Haeften (orgel) en Hans Koster (saxofoon). Het thema dat zij aan dit concert gegeven hebben is: “Van basso ostinato tot walking bass”. 

Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

 

PROGRAMMA

Dieterich Buxtehude (1637-1707) – solo orgel

Ciacona, BuxWV 160

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – orgel en saxofoon

Adagio (BWV 564.2)

 

Kees van Setten (1953) – orgel en saxofoon

Psalm 42/43 (Uit: Psalmen voor nu)

 

Dieterich Buxtehude (1637-1707) – solo orgel

Praeludium in g moll, BuxWV 148

 

Bill Evans (1929-1980) – orgel en saxofoon

Time Remembered

 

Hans van Haeften (1986*) – solo orgel

Psalm 16

 

John Coltrane (1926-1967) – orgel en saxofoon

Spiritual

 

George en Ira Gerswhin – orgel en saxofoon

Someone to watch over me

 

MUSICI

Hans van Haeften (orgel) is als cantor-organist werkzaam bij de Vredeskerk te Nijkerk. Hij geeft les in orgel- en pianospel, met veel aandacht voor improvisatie en het aanleren van goede studiemethodes. In 2017 is hij gestart met de website liedboekvoorspelen.nl waar hij zijn eigen composities uitgeeft. In 2019 publiceerde hij zijn improvisatie-lesmethode ‘Dat kan ik ook!’. Hans studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem. Hij volgde verschillende masterclasses in orgelliteratuur en improvisatie, onder andere bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Zanglessen kreeg hij tijdens zijn conservatoriumtijd van Stephani Gericke, en later privé van Bas Ramselaar.

In maart 2015 studeerde hij na slechts 2 jaar af als koordirigent aan het Instituut Dirigenten Educatie bij Joop Schets. In zijn eindexamenprogramma dirigeerde hij onder ander de Chichester Psalms van Leonard Bernstein en het Otce Nas van Leos Janaçek. Naast de muziek behaalde hij zijn masterdiploma Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden.

Hans concerteerde onder andere al in het Orgelpark Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht, de Laurenskerk Rotterdam, de Concertzaal Ede en de Joriskerk in Amersfoort.  Vanaf 2014 organiseert hij in samenwerking met Brisk-events een jaarlijkse serie orgelconcerten op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Hans improviseert graag, en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hij is ook veelgevraagd begeleider van koren op piano en orgel. Voor zijn orgelspel behaalde hij al meerdere prijzen en finaleplaatsen.

Hans Koster (saxofoon)

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musici. Aanmelden voor dit concert is niet verplicht.

Gegevens

Datum:
12 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps