Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kamermuziekconcert

5 augustus | 20:00 - 21:00

€10
OK_orgel_Interieur

PROGRAMMA

Nadere informatie volgt z.s.m.

 

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Marleen van Os (1990) is zangopedagoge bij het CVZI en zingt en musiceert al van jongs af aan. Ze kreeg piano- en gitaarlessen, zong in een popband en volgde klassieke zangles. Zang bleek haar grootste passie te zijn. Ze volgde de vooropleiding Klassieke Zang aan het Utrechts Conservatorium en studeerde daarna aan Codarts Rotterdam. Tijdens die studie bracht ze bovendien een semester door aan het CNSMD van Lyon.

Naast het zingen voltooide ze ook een bachelor Engelse Taal en Cultuur en een master Book and Digital Media Studies, en werkt ze als vertaler en redacteur.

Marleen geeft regelmatig concerten in samenwerking met pianisten en organisten en als solist bij koren. Ze is vaak te zien in voorstellingen van Stichting Feest der Poëzie en maakt in 2020 deel uit van het talentonwikkelingsprogramma NKK NXT van het Nederlands Kamerkoor. Ook vormt ze een duo met pianiste Lieselotte van Tol, met wie ze een voorprogramma verzorgde in De Doelen Rotterdam en meerdere keren te horen was bij de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis. Ze vertolkte de operarollen Despina (Così fan tutte), Suora Infermiera (Suor Angelica) en Zweite Knabe (Die Zauberflöte). Naast het solowerk heeft Marleen een passie voor ensemblezang. Ze liep onder andere stage bij het Groot Omroepkoor en zong bij het Rotterdam Symphony Chorus en de EuropaChorAkademie. Behalve klassiek zingt ze nog steeds graag andere stijlen.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musici.

Gegevens

Datum:
5 augustus
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps