Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerserie – Openingsconcert

1 juli | 20:00 - 21:30

€20

Van harte welkom bij deze spectaculaire opening van de zomerserie! Het internationaal vermaarde Harvestehuder Kammerchor treedt voor ons op in de Nieuwe Kerk te Delft. Naast een prachtig a capella muziekprogramma, dat door het koor ten gehore wordt gebracht zal Bas de Vroome, titulair organist van de Oude en Nieuwe Kerk, deze avond het fameuze Bätz-orgel bespelen.

 

PROGRAMMA

meer informatie volgt z.s.m.

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Het Harvestehuder Kammerchor is in 1980 opgericht door Claus Bantzer, de toenmalige organist van de evangelisch-lutherse St. Johannis-kirche te Hamburg-Harvestehude. Bantzer heeft tot en met 2017 de muzikale leiding over het koor gehad. Vanaf begin 2018 is Edzard Burchards de dirigent van het Harvestehuder kammerchor. Gedurende haar bestaan heeft het koor verscheidene prijzen gewonnen en heeft het, mede daardoor, internationale bekendheid verworven.

Het koor wordt alom geprezen vanwege haar viruositeit, homogene klank en de schone stemmen van haar geschoolde zangers. Het muziek repertoire van het Harvestehuder Kammerchor reikt van het koraalmuziek uit het Renaissance tijdperk tot nieuwe composities uit de 21ste eeuw.

Het Harvestehuder kammerchor staat tevens bekend om haar ‘experimentele’ concerten, waar ze muziek combineert met andere kunstvormen. In deze thematische concerten heeft het koor opgetreden met gevierde artiesten waaronder Christian Brückner, Christian Quadflieg, Rafik Schami, Hans Cremer, Lena Stolze, Victoria Trauttmansdorff, Christoph Bantzer, de bekende lichtkunstenaar Michael Batz en de John Neumeier balletschool.

Naast haar voortreffelijke a capella programma’s, en haar ‘experimentele’ concerteert het koor veelvuldig met beroemde ensembles/orkesten waaronder Resonanz, Schirokko, NDR Brass, Ensemble arabesques, het Hamburgs Philharmonisch Staatsorkest, Das Kleine Konzert, en heeft het samengewerkt met prestigieuze dirigenten waaronder Kent Nagano en Hermann Max.

In de afgelopen jaren heeft het Harvestehuder Kammerchor opgetreden op beroemde muziekfestivals in steden over de hele wereld (Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal, Rusland, Canada en Brazilië).

De artistieke reikwijdte en exceptionele kwaliteit van het Harvestehuder Kammerchor is tevens te bewonderen op meerdere cd’s die verschenen zijn onder de muziek labels Arte Nova en Oehms Classics.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open. Opgave niet verplicht. Betalen kan zowel per pin als contant.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft