Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Orgelconcert

8 juli | 20:00 - 21:00

€8

Op donderdag 8 juli 2021 hoopt Stichting Kerkconcerten Delft haar eerste solo-orgelconcert in bijna één jaar tijd te organiseren. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal vermaarde organist Matthias Havinga.  Op dit concert wordt Duitse en Nederlandse orgelliteratuur ten gehore gebracht. Wij nodigen u van harte uit voor dit concert.

Op een later moment zullen wij op deze pagina aangeven of reserveren voor dit concert een vereiste is om een plaats te garanderen. Dit is het geval als er ten tijde van dit concert het maximum aantal bezoekers minder dan 100 personen betreft. Mocht u nu al weten dat u dit concert graag bij zou willen wonen, dan kunt u zich uit voorzorg opgeven via secretarisskd@gmail.com of via het contactformulier onder ‘contact’. Wij willen u vragen om bij uw aanmelding duidelijk aan te geven met hoeveel personen u komt en tevens een telefoonnummer of e-mail adres op te geven om wille van de administratie.

Wijzigingen voorbehouden.

 

PROGRAMMA

Sonata V

  1. Choral (Andante)
  2. Andante con moto
  3. Allegro maestoso

 

Erbarm dich mein, o Herre Gott (6 variaties)

 

Preludium en Fuga 2 (1952)

Preludium en Fuga 4 (1955)

 

Sonata II c-moll BWV 526
Vivace – Largo – Allegro

 

Dies sind die heil’gen zehn Gebot BWV 678

 

Preludium en Fuga h-moll BWV544

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

 

 

 

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)

 

Henk Badings (1907-1987)

 

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 

MUSICUS

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn CD’s ‘J.S.Bach-Italian Concertos’, ‘Passacaglia’, ‘Dutch Delight’ en ‘Mendelssohn – Organ Works’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen. Ook onderhoudt hij een veelbezocht Youtube-kanaal.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur. Om 19:30 uur is de kerk open en na afloop is er gelegenheid om met koffie na te praten met de musicus.

Gegevens

Datum:
8 juli
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps