ORGELBESPELINGEN

Bent u organist en wilt u zelf ervaren hoe het is om het imposante, 48 stemmen tellende, Bätz-orgel van de Nieuwe Kerk of het grote romantische orgel van de Oude Kerk te bespelen? Het kan!

Stichting Kerkconcerten Delft organiseert meerdere keren per jaar een moment waarop organisten, die aangegeven hebben graag een keer achter de Delftse speeltafels te willen kruipen, in de Oude of Nieuwe Kerk hun kunsten kunnen vertonen.

Kosten voor deze activiteit bedragen €25 per uur, en zijn bestemd voor het onderhoud van de orgels in de Oude kerk en de Nieuwe kerk. Het orgel in de Nieuwe Kerk is recentelijk gerestaureerd, maar het Bätz-Witte orgel in de Oude Kerk  heeft een aantal onderhoudspunten waar dit jaar ongeveer € 10.000,-  voor nodig is.

Dit jaar is het mogelijk om op de volgende momenten één of meerdere orgels te bespelen: 8, 15, 17, 24 en 29 oktober (tussen 18:30-19:30 en 20:30-21:30). Voor meer informatie of aanmeldingen, neem contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, of via secretarisskd@gmail.com

!Extra bericht: de hierboven aangegeven orgelspeelavonden zijn inmiddels volgeboekt. Mocht u toch graag een keer achter de speeltafel van het orgel in de Oude of Nieuwe Kerk willen kruipen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier!
ONZE SPONSORS