STICHTING KERKCONCERTEN DELFT

BAS DE VROOME

Stichting Kerkconcerten Delft

Bas de Vroome

STICHTING KERKCONCERTEN DELFT

Stichting Kerkconcerten Delft is opgericht op 6 maart 2002 en heeft als primair doel het organiseren van concerten in de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk te Delft waarbij de monumentale kerkorgels een centrale plaats innemen. Tevens wil de stichting de historische orgels promoten als concertinstrument en ze een functie geven in de samenleving die breder is dan het gebruik tijdens kerkdiensten.

De volgende concertseries en activiteiten worden door de stichting georganiseerd:

 • De Zomerserie (orgel)concerten, een cyclus van ca. 10 concerten waar prominente organisten de historische orgels bespelen. Traditioneel zijn er gedurende deze reeks van concerten een Bach-herdenking en een concert op twee of drie orgels in de Oude Kerk.
 • Een reeks kapel/kamermuziek concerten in het voor- en naseizoen, met klavecimbel en/of kistorgel (bespeeld door Bas de Vroome), in samenwerking met één of meerdere instrumentalisten/vocalisten.
 • Activiteiten voor leden van de vriendenkring, zoals de jaarlijkse orgelfietstocht.

Het bestuur van Stichting Kerkconcerten Delft bestaat uit de volgende personen:

 • Dhr. P.J. Rodenburg (voorzitter)
 • Dhr. C. van den Heuvel (secretaris)
 • Dhr. J.M. Verzendaal (penningmeester)
 • Dhr. E.H. de Vroome (adviseur)
 • Dhr. M. Tichem (pr)
 • Mw. J. Zoutendijk (lid)

Stichting Kerkconcerten Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

 • KvK-nummer: 27249247
 • Rekeningnummer: NL71 RABO 03834.43.172

Verplichte informatie i.v.m. de culturele ANBI status: 

Wilt u meer informatie over Stichting Kerkconcerten Delft? Neem contact met ons op via secretarisskd@gmail.com of via een contactformulier dat u vindt met behulp van de onderstaande link. 

BAS DE VROOME

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Con­servatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cumlaude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgel-concoursen o.a te De­venter, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het tweede internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regel­matig bij concoursen. Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse. Bas de Vroome is als  organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde hij de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. Recentelijk behaalde Bas de Vroome zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als adviseur verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

Voor boekingen / contact: devroome@ziggo.nl| +31 152850091

ONZE SPONSORS