Stichting Kerkconcerten Delft

Stichting Kerkconcerten Delft is sinds haar oprichting op 6 maart 2002 uitgegroeid tot een actief podium voor klassieke muziek in Delft. Wij organiseren onze concerten in de monumentale Oude en Nieuwe Kerk. In deze kerken staan een viertal historische orgels die een grote rol innemen bij de concerten.

Op onze concerten zijn veelal internationaal gerenommeerde musici te beluisteren. Echter, wij vinden het minstens net zo belangrijk dat jonge, opkomende, musici een podium hebben om te concerteren en zich kunnen ontwikkelen. Om deze reden zijn jonge musici die een conservatoriumopleiding genieten meermaals te beluisteren op de concerten.

Het bestuur van Stichting Kerkconcerten Delft bestaat uit de volgende personen:

  • Dhr. Rodenburg (voorzitter)
  • Mw. de Vos (secretaris)
  • Dhr. Verhoeks (penningmeester)
  • Mw. Boer (pr)
  • Dhr. van den Heuvel (facilitair)
  • Dhr. Kunst (facilitair)
  • Dhr. Tichem (facilitair)
  • Dhr. de Vroome (artistiek adviseur)

Stichting Kerkconcerten Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

  • KvK-nummer: 27249247
  • Rekeningnummer: NL71 RABO 0383443172

Verplichte informatie i.v.m. de culturele ANBI status: 

Wilt u meer informatie over Stichting Kerkconcerten Delft? Neem contact met ons op.

Bas de Vroome

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Con­servatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cumlaude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgel-concoursen o.a te De­venter, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het tweede internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regel­matig bij concoursen. Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse. Bas de Vroome is als  organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde hij de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. Recentelijk behaalde Bas de Vroome zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als adviseur verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

Voor boekingen / contact: devroome1962@hotmail.com | +31 15 285 00 91