Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Barokconcert – Maurits Bunt, Lisa Bunt, Harald Bunt

17 mei | 20:00 - 21:00

€15,00

Welkom bij een prachtig barokconcert rondom het noordbeukorgel in de Oude Kerk o.l.v. Maurits Bunt (organist, klavecinist/beiaardier). Lisa Bunt (mezzo-sopraan) en Harald Bunt (viola di gamba) zullen tevens een muzikale bijdrage leveren.

 

PROGRAMMA

Karl Friedrich Abel (1723-1787)

Sonate in G-dur WKO 155 voor Viola da gamba solo
– Adagio
– Allegro
– Menuet
– Adagio

 

Giulio Caccini (1550-1618)

Amarilli Mia bella

 

Pablo Bruna (1611-1679)

Tiento sobre la Letania de la Virgen

 

Francesca Caccini (1587-1640)

Lasciate mi qui solo

 

Johannes Schenck (1660-1712)
Sonata I in D-groot voor klavecimbel en viola di gamba
– Vivace
– Adagio
– Vivace
– Adagio e tremulo
– Aria largo

 

Charles Racquet (1598-1664) 

Fantaisie du 8e ton sur le Regina Cœli

 

Girolamo Frescobaldi (1583-1643)

Così mi disprezzate

 

Francesca Caccini (1587-1640)
Chi desia Di Saper

 

Girolamo Frescobaldi
Cento Partite Passacagli

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Sonate I voor viola di gamba en obligaat klavecimbel BWV 1027
– Andante
– Allegro moderato

MUSICI

Harald Bunt (*2006), gambist, klavecinist en organist, startte met het bespelen van de cello op zijn 9e, waarna hij de overstap maakte naar de viola di gamba. Vanaf zijn 11e heeft hij privé lessen viola di gamba gevolgd, bij Robert Smith (Amsterdam). Momenteel studeert hij historische viola di gamba aan het conservatorium te Utrecht (HKU), bij Joshua Cheatham. Daarnaast studeert hij klavecimbel bij Tini Mathot en volgt hij beiaardlessen bij Christiaan Winter aan de Nederlandse beiaardschool te Amersfoort. Vanaf zijn 3e bespeelt hij het orgel, waarbij hij door de jaren heen lessen kreeg van Maurits Bunt, Sietze de Vries, en hij volgde masterclasses bij Bas de Vroome te Delft, en bij Jean-Baptiste Monnot, te Rouen (Frankrijk).

Lisa Bunt (*1998) is mezzo-sopraan. Ze studeerde oude muziek zang aan het conservatorium van Amsterdam bij Valeria Mignaco als hoofdvak binnen de opleiding Docent Muziek. Op dit moment studeert ze privé bij Xenia Meijer, Peter Kooij en Johannette Zomer. Ze volgde masterclasses aan de Zomeracademie te Zutphen. Lisa maakt deel uit van het Geistlisches Consort, een ensemble dat zich specialiseert in het uitvoeren van oude muziek. Als cantor is ze werkzaam bij de Evangelisch Lutherse kerk te Apeldoorn. Daarnaast heeft ze een privé-zanglespraktijk in Apeldoorn.

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. De masterstudies orgel bij Ton Koopman (oude muziek literatuur) en Hayo Boerema (improvisatie), en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter sloot hij beide cum laude af. Maurits bezocht masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke, Peter Holder, Matteo Imbruno en Jean-Baptiste Monnot. Momenteel studeert hij klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot. In 2014 won hij als klavecinist de eerste prijs tijdens het concours van het Bachfestival Lelystad. Maurits is werkzaam als titulair-organist van de Bergkerk in Deventer en als kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn. Hij is stadsbeiaardier van Groningen, waar hij de Hemonybeiaard van de Martinitoren bespeelt, en beiaardier van Epe. Als orgel en klavecimbeldocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en als orgeldocent aan de Muziekschool Rijssen. Daarnaast heeft hij een privé-lespraktijk in Ede en in zijn woonplaats Klarenbeek. Tenslotte is hij naast het spelen van concerten actief als continuospeler en is hij verbonden aan het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek.

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 15,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken; zitplaatsen zijn vrij. Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje