Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

César Franck Festival – Concert I

6 mei 2022 | 20:00 - 21:00

€10

Dit kalenderjaar is het 200 jaar geleden dat César Franck geboren werd. In het kader van de herdenking van deze belangrijke componist nodigen wij u van harte uit voor ons César Franck Festival in de prachtige Oude Kerk te Delft waarop alle grote werken van deze componist vertolkt worden.

Musicus op het eerste concert: Francesca Ajossa (IT)

Deze serie concerten is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds

PROGRAMMA

César Franck (1822-1890)

Pièce pour Grand Orgue (1854)

 

Fantaisie (Trois Pièces)

 

Prière

 

Choral II

 

MUSICUS

Francesca Ajossa (1999) genoot haar eerste muzikale opleiding reeds op zeer jonge leeftijd bij prof. Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats Cagliari (IT). Onder de leiding van dezelfde docent behaalde Francesca in 2018 haar bachelor Orgel en Orgelcompositie. Gedurende de bachelor fase studeerde Francesca als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium. Daaropvolgend startte zij, eveneens bij Ben van Oosten, in september 2018 met de Master of Music die zij onder zijn leiding in 2020 “cum Laude” afrondde. Francesca ontving bij aanvang van haar masterstudie de “Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019”. Naast haar conservatoriumopleiding volgde Francesca masterclasses bij o.a.  G. Bovet, L. Lohmann, H. Deutsch, D. Zaretsky, J. Palur, L. van Doeselaar, C. Mantoux, O. Latry en Jacques van Oortmerssen. Francesca is een veelgevraagd concertorganist en concerteerde op verschillende festivals binnen en buiten Europa (o.a. in Rome, Fermo, Cagliari, Monza, Napels, Pisa, Cosenza, Alghero, Fussen, Ottobeuren en Kokkola, Hong Kong en Macao). Tevens trad zij op met het orkest “La Rejouissance”, het “Palestrina Chamber Orchestra”, het “Codarts String Orchestra” en het “Rotterdams Philharmonisch Orkest”. Francesca won twee tweede prijzen bij internationale orgelconcoursen en nam twee Cd’s op. In 2021 rondde Francesca een master Muziekpsychologie aan de Universiteit van York (UK) af. Recentelijk startte Francesca met een derde master “Claviorganum” aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg (DE), waar zij onder andere klavecimbel studeert bij Menno van Delft. Ook startte zij in 2021 met een PhD aan het Oprheus Instituut in Ghent. Francesca is Organ Scholar in St. Peter und Paul Ratingen (DE) en hoofdorganist van de Kerk in ‘t Woudt (NL).

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken. I.v.m. een grote hoeveelheid beschikbare zitplaatsen hoeft u niet voor dit concert te reserveren.

Gegevens

Datum:
6 mei 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje