Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

César Franck Festival – Concert II

13 mei 2022 | 20:00 - 21:00

€10

Dit kalenderjaar is het 200 jaar geleden dat César Franck geboren werd. In het kader van de herdenking van deze belangrijke componist nodigen wij u van harte uit voor ons César Franck festival, een reeks van 4 orgelconcerten, in de prachtige Oude Kerk te Delft waarop alle grote werken van deze componist vertolkt worden. Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door ruimhartige financiële steun van Stichting Oude en Nieuwe Kerk Delft en het KvoCultuurDelft Fonds.

Musicus op het tweede concert: Leendert Verduijn

Deze serie concerten is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds

PROGRAMMA

César Franck (1822-1890)

Six Pièces:

– Pastorale op. 19

 

Trois Chorals:

– Choral I

 

Six Pièces:

– Fantaisie op. 16

 

Trois Pièces:

– Cantabilé

 

Uit Symphonie in d (transcriptie Jan Valach)

– Deel 3: Finale, Allegro non troppo

 

MUSICUS

Leendert Verduijn (*1996) begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Het orgelspel wat hij om zich heen hoorde probeerde hij na te doen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen van de heer C. Corbijn. Aansluitend nam hij les bij Hans Pors, organist te Bodegraven, die hem begeleidde naar het toelatingsexamen conservatorium. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en vanaf september 2020 studeerde hij voor de ‘Master Orgel’ bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Tevens studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Hij volgde meerdere masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem waar hij les kreeg van onder anderen Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het nationale Ambitus Orgelconcours. Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Op educatief gebied is hij actief als parttime Docent Muziek aan het Driestar College en heeft hij samen met Mieke Verduijn-Glasbergen een bloeiende lespraktijk voor orgel en piano in Gouda. Leendert speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider. 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p. (t/m 16 jaar gratis). Wij raden u aan op tijd te komen zodat u een optimale zitplaats kunt uitzoeken. I.v.m. een grote hoeveelheid beschikbare zitplaatsen hoeft u niet voor dit concert te reserveren.

Gegevens

Datum:
13 mei 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje