Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelwandeltocht

12 juni | 20:00 - 21:15

Gratis

I.V.M. DE HUIDIGE CORONA MAATREGELEN KAN DEZE ACTIVITEIT HELAAS GEEN DOORGANG VINDEN. WIJ HOPEN IN EEN VOLGEND CONCERTSEIZOEN EEN SOORTGELIJKE ACTIVITEIT TE ORGANISEREN.

Op zaterdag 12 juni hopen wij een orgelwandeltocht te organiseren waarbij de Oude en Nieuwe Kerk te Delft worden aangedaan. We zullen starten in de Nieuwe Kerk, waarna we ons halverwege het programma wandelend naar de Oude Kerk zullen begeven. Organisten Vincent de Ridder en Cornelis den Ouden verzorgen de muziek, die ten gehore wordt gebracht op  de beide hoofdorgels. Aanvang is 20:00 en de avond is om uiterlijk 21:15 afgelopen | Toegang is geheel gratis (vrijwillige bijdrage aan het eind) | aanmelden is verplicht (door een mail te sturen naar secretarisskd@gmail.com of via het aanmeldformulier onder ‘contact’).

Dit concert stond eerder gepland op 29 mei, maar is uitgesteld vanwege de corona maatregelen.

 

PROGRAMMA

Nieuwe Kerk (Vincent de Ridder)

  1. Dietrich Buxtehude (1637-1707) – Präludium in fis BuxWV 146
  2. Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) – Onder een linde groen
  3. Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Toccata, adagio en fuga BWV 564

Oude Kerk (Cornelis den Ouden)

  1. Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 662)
  2. Max Reger (1873-1916) – Phantasie über ‘Wie schön leucht’t uns der Morgenstern’ (Op. 40)

MUSICI

Cornelis den Ouden (1997) begon op negenjarige leeftijd met het volgen van orgellessen. Hij kreeg les van verschillende docenten waaronder Jan-Hendrik Versluis, Gerben Mourik en Adriaan Hoek.
Sinds 2017 studeert Cornelis orgel bij Ben van Oosten en Bas de Vroome aan het Codarts conservatorium te Rotterdam.

De afgelopen jaren nam Cornelis deel aan verschillende orgelconcoursen en zodoende werd hij winnaar van het Orgelconcours te Oude-Tonge (2014) en won hij de 3e prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis (2015).

Cornelis is ook regelmatig actief als koorbegeleider op zowel het orgel als de piano. Tevens is hij als kerkorganist verbonden aan de Maartenskerk te Sint Maartensdijk (Zeeland).

 

 

 

Vincent de Ridder (1997) kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2017 studeert hij orgel aan het conservatorium in Rotterdam. Deze studie heeft hij gecombineerd met een bachelor bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die hij in 2019 afrondde. Op het Rotterdamse conservatorium was Aart Bergwerff zijn eerste docent. Sinds 2019 zijn Bas de Vroome en Ben van Oosten zijn docenten. Naast hoofdvaklessen krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema. Hiernaast volgde hij basso continuolessen en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome en kreeg hij pianolessen van Martin Lekkerkerk.

Vincent deed in 2019 mee aan de jubileumeditie van het SGO-orgelconcours in de Der Aakerk en de Martinikerk in Groningen en won daar de 1e prijs. Verder heeft hij diverse masterclasses gevolgd, onder wie bij Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck), Willem Tanke (Messiaen) en Sietze de Vries (improvisatie). Als organist is hij verbonden aan meerdere kerken, waaronder de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden en de Hervormde Gemeente in Dirksland. Verder heeft hij in Arnemuiden en Borssele een lespraktijk.

Gegevens

Datum:
12 juni
Tijd:
20:00 - 21:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps