Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelfietstocht

13 augustus 2022 | 13:00 - 17:00

€10

Wij nodigen u van harte uit voor onze jaarlijkse orgelfietstocht! Dit jaar voert de fietstocht langs de dorpskerken van ‘t Woudt, Schipluiden en Maasland. Op deze locaties zullen organisten Bas de Vroome en Vincent de Ridder een kort muziekprogramma ten gehore brengen. Aanmelden is een vereiste en kan via secretarisskd@gmail.com of via het contactformulier te vinden onder menu>contact. Vrienden van Stichting Kerkconcerten Delft kunnen gratis deelnemen aan de orgelfietstocht. Mocht u graag willen komen, maar met de auto komen, dan kan dat ook. Bij ieder van de kerken is er een gelegenheid om te parkeren. Wel verzoeken wij u om u aan te melden voor deze activiteit.

OVER DEZE DAG

Om 13:00 worden de deelnemers van de fietstocht verwacht bij de Marcuskerk in Delft (Roland Holstlaan 755) waarna wij ons per fiets begeven naar de 3 kerken die we dit jaar zullen bezoeken. De eerste locatie betreft ‘t Woudt, waarna wij Schipluiden aan doen en de dag afsluiten in Maasland.

Wij willen onze dank uitspreken jegens:

  • De kerkenraden/ commies van beheer/ organisten van de verschillende kerken.
  • Onze hoofdsponsor: Karlas fietsen in Delft (Karlas Fietsen BV – Welkom). Karlas fietsen is al jaren een trouwe sponsor van Stichting Kerkconcerten Delft en is ook dit jaar de hoofdsponsor van deze activiteit.

MUSICI

Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel. Sinds 1994 is Bas de Vroome verbonden als hoofdvak docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de bijvakken vakdidactiek en basso continuo en klavecimbel geeft. Hij maakte 13 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler. In 2017 behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bas de Vroome is als artistiek leider verbonden aan Stichting Kerkconcerten Delft.

 

Vincent de Ridder (1997) kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2017 studeert hij orgel aan het conservatorium in Rotterdam. In 2021 studeerde hij af voor de bachelor en sindsdien studeert hij voor zijn master, eveneens in Rotterdam. Deze studie heeft hij gecombineerd met een bachelor bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die hij in 2019 afrondde. Op het Rotterdamse conservatorium was Aart Bergwerff zijn eerste docent. Sinds 2019 zijn Bas de Vroome en Ben van Oosten zijn docenten. Naast hoofdvaklessen krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en Sietze de Vries. Hiernaast volgde hij basso continuolessen en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome en kreeg hij pianolessen van Martin Lekkerkerk. Vincent deed in 2019 mee aan de jubileumeditie van het SGO-orgelconcours in de Der Aakerk en de Martinikerk in Groningen en won daar de 1e prijs. Verder heeft hij diverse masterclasses gevolgd, onder wie bij Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck), Willem Tanke (Messiaen) en Sietze de Vries (improvisatie). Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Hillegondakerk in Rotterdam-Hillegersberg. Verder heeft hij in Arnemuiden en Borssele een lespraktijk.

Gegevens

Datum:
13 augustus 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Marcuskerk Delft
Roland Holstlaan 755
Delft, Zuid-Holland 2624 HJ Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje