Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerserie – Afsluitingsconcert

5 augustus 2022 | 20:00 - 21:00

€12,50

De zomerserie van 2022 sluiten wij af met het traditionele concert op twee orgels in de Oude Kerk. Op dit concert zullen het hoofdorgel en het noordbeukorgel van de Oude Kerk in al hun veelzijdigheid zowel solo als samen tot klinken worden gebracht door het organisten-echtpaar Bert den Hertog en Anna Karpenko. Van harte welkom!

 

PROGRAMMA

Uit ‘Gloria’ RV 589, A. Vivaldi (1678-1741), arr. voor 2 orgels (Bert hoofdorgel, Anna noordbeuk)

  • Gloria
  • Et in terra pax
  • Domine Deus Rex coelestis
  • Domine Deus Agnus Dei
  • Qui sedes
  • Quoniam tu solus sanctus
  • Cum Sancto Spirito

 

J. Guy Ropartz (1864-1955), Bert hoofdorgel

  • Prière
  • Thème varié en sol mineur

 

“Mars” uit ‘Liefde voor de voor de drie sinaasappels”, S. Prokofjev (1891-1953), vierhandig

 

Barcarolle, op. 11, S. Rachmaninov (1873-1943), vierhandig

 

Uit Suite Bergamasque, Cl. Debussy (1862-1918)

Clair de lune, transcriptie A. Cellier (Anna hoofdorgel)

 

Danse Macabre (vierhandig), C. Saint-Saëns (1835-1921)

 

MUSICI

Anna Karpenko is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. 1ste prijs International Organcompetition Marcello Galanti 2002, Italie). In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda. Zij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina en speelt zij vierhandig orgel met haar man Bert den Hertog. Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock. Zij was docent voor orgel, piano en klavespiano en klacesimbelimbel in Moskou en organiseerde het 1ste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities. Zij is pianodocent in Haenen muziekschool in Voorburg en organist in Pro Rege (Rotterdam).

 

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus na  een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk waarin hij met groot symphonieorkest de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in Rusland (St. Petersburg en Moskou), Estland, Roemenie, Polen, Duitsland, België en Frankrijk. Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam,  vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt. Vanaf 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit. Van Bert’s spel verschenen inmiddels acht CD’s (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: “His playing is passionate, powerful and poetic.”  Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels, te beluisteren op alle digitale streamingplatforms (Spotify, AppleMusic, Qobuz…) Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp. Meer info op www.bertdenhertogorganist.nl

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 12,50,- p.p., consumptie inbegrepen (t/m 16 jaar gratis). Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
5 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€12,50

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
Delft, Zuid-Holland 2611 HP Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje