Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerserie – Orgelconcert

29 juli 2022 | 20:00 - 21:00

€10

Naast literatuurspel vinden wij het belangrijk dat ook de kunst van het improviseren aan bod komt tijdens de orgelconcerten. Waar wij in 2021 Sietze de Vries konden verwelkomen op een concert waar een grote nadruk lag op improviseren is het dit jaar de beurt aan Evan Bogerd, cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam. Evan is bekend om zijn kundige spel, waarbij hij in het bijzonder uitblinkt in het Duits romantische orgelrepertoire en zijn groot improvisatievermogen. Evan zal zowel literatuur vertolken op het Bätz-orgel uit 1839 als meerdere improvisaties.

Van harte welkom!

PROGRAMMA

Evan Bogerd (1993*)
Improvisatie – Intrada

 

César Franck (1822-1890)
Fantaisie en Ut majeur
(Version 3, 1868 ‘Notre Dame’)

 

Evan Bogerd (1993*)
Improvisatie – Passacaglia en fuga

Improvisatie – 2 Psalmversetten

 

Max Reger (1873-1916)
Phantasie über ‘Wie schön leucht’t uns der Morgenstern’, Op. 40
(Introduzione, Phantasie und Fuge)

 

MUSICUS

Evan Bogerd (1993) is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital.

Door de jaren heen won Evan diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht.

Bogerd volgde diverse masterclasses improvisatie bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker aan de Internationale Altenberger Orgelakademie te Altenberg, Duitsland.

Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Het concert begint om 20:00 uur en om 19:30 zal de kassa openen. Entreeprijs: 10,- p.p., consumptie inbegrepen (t/m 16 jaar gratis). Opgave voor dit concert is niet verplicht i.v.m. een groot aantal zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
29 juli 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10

Organisator

Stichting Kerkconcerten Delft

Locatie

Nieuwe Kerk Delft
Markt 80
Delft, Zuid-Holland 2611 GW Nederland
+ Google Maps
Winkelmandje